ep archivo   logo de bayer
BAYER - Archivo

Bayer ha presentat aquest dimarts els resultats del primer trimestre, en què ha aconseguit un benefici net de 3.291 milions d'euros, un 57,5% més que al mateix període de l'any anterior. La companyia mateixa parla d'un "molt bon començament d'any" pel fort creixement dels beneficis i de les vendes, que han augmentat un 14,3% fins als 14.639 milions.

  • 27,40€
  • 1,88%

"Hem aconseguit un extraordinari creixement de les vendes i els beneficis, amb guanys particularment substancials per al nostre negoci agrícola", ha dit Werner Baumann, president del Consell d'Administració, i ha afegit que "la nostra previsió per a aquest any continua sent confiada malgrat les grans incerteses, incloent-hi l'estabilitat de les cadenes de subministrament i el proveïment d'energia, i confirmem la perspectiva ajustada a la moneda per a l'any complet publicada al març”.

L'EBITDA abans de partides especials va augmentar el 27,5%, fins als 5.251 milions d'euros. Els efectes positius de les divises van beneficiar les vendes en 529 milions d'euros i l'EBITDA abans de partides especials de 67 milions d'euros, ha explicat la farmacèutica i agrícola alemanya.

Per part seva, l'EBIT va augmentar un 36,6% fins als 4.212 milions d'euros. Aquesta xifra inclou guanys especials nets de 40 milions d'euros, relacionats principalment amb les provisions pels litigis sobre el glifosat.

Segons Bayer, les vendes i els beneficis del grup no s'han vist afectats negativament per la invasió russa d'Ucraïna al primer trimestre. En termes de negoci, Rússia i Ucraïna no figuren entre els deu principals mercats de l'empresa. De fet, en total, els dos països representen al voltant del 3% de les vendes.

Noticias relacionadas

contador