dl usa house american housing united states residential generic 2 unsplash
Sharecast / Andy Feliciotti via Unsplash

Bank of America ha publicat un benefici net de 7.100 milions de dòlars al tercer trimestre, equivalent a un benefici per acció (BPA) al tercer trimestre de 81 centaus, xifra que s'ha situat per sobre dels 78 centaus anticipats pel consens.

Els ingressos de 24.500 milions de dòlars han superat els 23.500 milions estimats. Les accions del banc pugen a la preobertura de Wall Street.

El marge net d'interessos ha pujat un 24%, fins als 13.800 milions de dòlars, impulsat pels beneficis de taxes d'interès més altes, incloent-hi una despesa d'amortització de prima més baixa; i un sòlid creixement dels préstecs.

Per la seva banda, el marge net no relacionat amb interessos va baixar un 8%, fins als 10.700 milions, ja que les vendes més grans i els ingressos comercials van ser més que compensats per les comissions més baixes de banca d'inversió i administració d'actius, així com per menors càrrecs per servei.

La provisió per a pèrdues creditícies de 898 milions va augmentar en 1.500 milions, a causa de la creació de reserves netes de 378 milions i de l'alliberament de reserves de 1.100 milions realitzada al mateix trimestre de l'any anterior. Les càrregues netes van augmentar un 12%, fins als 520 milions.

Brian Moynihan, president i conseller delegat, ha comentat que "continuem observant un sòlid creixement orgànic de clients en tots els nostres negocis, amb més activitat, que va ajudar a augmentar els ingressos en un 8%".

El directiu ha afegit que els seus clients “es van mantenir resistents, amb nivells de despesa sòlids, encara que de creixement més lent”.

"El nostre equip es va adaptar bé als nostres nous requisits de capital i va millorar la nostra ràtio CET1 en 49 punts bàsics fins a l'11%, per sobre dels nostres nous mínims regulatoris", ha dit Moynihan.

Noticias relacionadas

contador