aston martin dl valkyrie01 car auto sports car
Aston Martin Lagonda

Les accions d'Aston Martin s'enfonsen al voltant d'un 12% aquest dimecres després que el fabricant d'automòbils britànic hagi anunciat que retalla la perspectiva de lliurament per problemes de la cadena de subministrament. També ha donat a conèixer pèrdues operatives pitjor del que s'esperava pel tercer trimestre.

La companyia ara espera entregar només 6.200 automòbils, per sota d'una projecció anterior de més de 6.600 unitats. Els desafiaments logístics al tercer trimestre van afectar més de 400 lliuraments de vehicles que s'havien planificat per a aquest període.

A més, ha estimat uns costos addicionals vinculats als darrers problemes de subministrament d'uns 20 milions de lliures.

"Encara que aquests vents en contra, que ja estan millorant al quart trimestre, han interromput el nostre exercici financer a curt termini i han afectat modestament la nostra orientació per a tot l'any, la perspectiva a mitjà i llarg termini és sòlida", ha assenyalat el president executiu, Lawrence Stroll. "Si bé, el tema de la cadena de subministrament va tenir un impacte a curt termini als nostres resultats, confio que les accions que estem prenent ens permetran sortir de l'any en una millor posició per assolir els nostres objectius per al 2023 i més enllà", ha afegit el gerent general Amedeo Felisa.

Al tercer trimestre del 2022, Aston Martin ha registrat una pèrdua operativa de 58,5 milions de lliures, superior als 30,2 milions de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador