ep arcelormittal ha aprobado una inversion superior a 12 millones de euros orientada a la
ARCELORMITTAL - Archivo

ArcelorMittal (+3%), la companyia siderúrgica líder del món, va registrar pèrdues de 1.120 milions de dòlars (1.037 milions d'euros) durant el primer trimestre de 2020, comparat amb el benefici net atribuït de 414 milions de dòlars (383 milions d'euros) del mateix període de 2019, i ha decidit suspendre el pagament de dividends.

  • 24,62€
  • 1,28%

"En el context de les importants mesures d'estalvi de costos que s'estan prenent a tot el negoci, la junta va determinar que era apropiat i prudent suspendre el pagament de dividends fins que l'entorn operatiu es normalitzi", va anunciar la companyia.

Les vendes de ArcelorMittal entre gener i març de 2020 van sumar un total de 14.844 milions de dòlars (13.752 milions d'euros), la qual cosa representa una reculada del 22,6% en comparació amb el primer trimestre de l'any passat.

Per part seva, el resultat brut d'explotació (Ebitda) de la multinacional va disminuir un 41,5%, fins a 967 milions de dòlars (896 milions d'euros).

La liquiditat al tancament del primer trimestre de 2020 ascendia a 9.800 milions de dòlars (9.082 milions d'euros), incloent-hi tresoreria i equivalents de tresoreria per valor de 4.300 milions de dòlars (3.985 milions d'euros) i línies de crèdit disponibles per valor de 5.500 milions de dòlars (5.097 milions d'euros). Així mateix, la xifra de liquiditat es va veure recentment reforçada amb la subscripció d'una nova línia de crèdit per valor de 300 milions de dòlars (278 milions d'euros).

"La millora del rendiment operatiu al primer trimestre s'ha vist considerablement enfosquida per la crisi Covid-19", va indicar Lakshmi Mittal, president i conseller delegat d'ArcelorMittal, per a qui encara existeixen massa incerteses per poder predir amb precisió com evolucionarà la resta de l'any.

"No obstant això, sembla probable que al llarg d'aquest mes els diferents països començaran a anunciar els detalls de les seves estratègies de "sortida" de la situació. Encara que probablement es tracta d'una desescalada i no d'una finalització immediata de les mesures de confinament, es preveu que la construcció i la indústria es trobin entre els primers sectors als quals s'autoritzi a reiniciar l'activitat i, efectivament, observem indicis de represa de la producció per part d'alguns clients", va apuntar.

"La resta d'enguany serà complex", va avançar l'empresari, destacant que, al començament de la pandèmia, l'endeutament net d'ArcelorMittal se situava al seu nivell mínim des de la creació de la societat, "la qual cosa aporta una considerable seguretat".

En aquest sentit, malgrat les dificultats imprevistes per l'impacte de la pandèmia de Covid-19, la companyia manté el seu objectiu de reduir el seu endeutament net a 7.000 milions de dòlars (6.485 milions d'euros) en un futur proper.

Així mateix, ArcelorMittal va subratllar que continua avançant en la materialització del seu pla d'optimització d'actius per valor de 2.000 milions de dòlars (1.853 milions d'euros) i que espera completar-ho a mitjan 2021 "donat el ferm interès que diversos compradors adequats i viables han manifestat per determinats actius".

Noticias relacionadas

contador