ep archivo   amadeus
AMADEUS - Archivo

Amadeus, plataforma tecnològica de reserves per a aerolínies i hotels, ha guanyat 81,3 milions d'euros al primer trimestre de l'any enfront de les pèrdues de 95,3 milions del mateix període del 2021. El benefici ajustat va pujar fins als 95,0 milions de euros, un 28,4% de la xifra corresponent al primer trimestre del 2019 i enfront de les pèrdues de 83,1 milions de fa un any.

  • 60,04€
  • -1,41%

L'EBITDA es va situar als 295,8 milions d'euros, en comparació amb els 53,7 milions del primer trimestre del 2021 (+450%), tot i que encara un 50,3% per sota de la xifra registrada el 2019.

El flux d'efectiu disponible va ser de 125,4 milions d'euros, o 143,3 milions d'euros, excloent-ne les despeses d'execució assumides en relació amb els programes d'estalvi de costos.

El 31 de març de 2022, el deute financer net era de 2.933,9 milions d'euros (3,4 vegades l'EBITDA dels dotze últims mesos).

Luis Maroto, conseller delegat d'Amadeus, ha comentat que "el lent inici de l'any a causa de la variant òmicron del coronavirus es va veure compensat pel sòlid comportament de tots els nostres segments a la resta del trimestre, aconseguint el millor resultat trimestral des de l'inici de la pandèmia".

"Aquest encoratjador progrés va ser possible gràcies a la recuperació dels volums de viatges i l'impuls de les nostres línies de negoci, amb millores contínues a les reserves aèries i els passatgers embarcats, en els dos casos liderades per Amèrica del Nord", ha afegit el directiu.

"A Distribució Aèria, continuem registrant increments de la quota de mercat al llarg del trimestre; i a Solucions Tecnològiques per a Aerolínies comencem l'any amb una sèrie de nous acords de PSS. Hotels va registrar el major augment dels ingressos respecte al trimestre previ i és el segment que més a prop està de la recuperació total. Confiem que aquesta tendència continuarà al llarg de l'any", ha conclòs Maroto.

Els analistes de Renta 4, que aconsellen mantenir el valor en cartera, amb una valoració de 63,50 euros, comenten que "els resultats superen previsions" i destaquen la "millor evolució en Tecnologia aèria i Hotels".

Noticias relacionadas

contador