ep archivo - el centro de id de almirall en sant feliu de llobregat
ALMIRALL - Archivo

Almirall va tancar el 2021 amb una pèrdua neta de 40,9 milions d'euros pel deteriorament de 103 milions del valor comptable de l'actiu intangible de Seysara (69 milions), la cartera legacy dels Estats Units (22 milions) i el pagament per l'opció de compra de Bioniz, finalment no executada (12 milions).

  • 9,38€
  • 1,96%

La farmacèutica ha anunciat que Jorge Gallardo Ballart deixa de ser president i membre del Consell de l'empresa, i serà substituït pel seu fill, Carlos Gallardo Piqué, actual conseller i vicepresident d'Almirall. La renúncia es farà efectiva en finalitzar la Junta General d'Accionistes, que tindrà lloc el proper 6 de maig. La companyia ha subratllat que es tracta d'una decisió "planejada".

La companyia es dispara a aquesta hora en borsa (+6,87%, 11,35 euros).

Seguint amb els resultats, les vendes netes de l'any passat van pujar a 827,7 milions, xifra que representa un creixement interanual del 2,5%, impulsat per la contribució positiva dels motors de creixement i els resultats de la dermatologia a la UE. Les vendes netes core (el core business exclou la contribució d'AstraZeneca) van assolir els 809,8 milions, un increment interanual del 7,2%. Els ingressos totals van assolir els 836,5 milions, xifra que suposa un augment interanual del 2,7%.

El marge brut va quedar en 571,3 milions i va reflectir un increment del 2,0%.

El flux de caixa operatiu va assolir els 233,8 milions. L'any va acabar amb una relació entre el deute net i l'EBITDA de 1,0 vegades.

Les despeses en Investigació i Desenvolupament van ser de 73,6 milions, amb un descens del -6,7%, arribant al 9,1% de les vendes netes core.

Les despeses generals i d'administració han estat de 392,8 milions, amb un augment del 6,1%.

El core EBITDA va ser de 211,3 milions i va registrar un increment del 16,7% impulsat pel rendiment dels motors de creixement.

La companyia ha destacat que aquests comptes han aconseguit el rang alt de la guidance millorat i ha subratllat l'”excel·lent” impuls de les vendes dels motors de creixement. "Ilumetri ha contribuït al creixement global amb unes vendes netes de 82 milions d'euros a Europa; Seysara ha experimentat una millora constant en el volum de prescripcions i quota de mercat als Estats Units a l'àrea dels antibiòtics orals, i Klisyri ha mostrat una molt bona acollida inicial al mercat alemany i britànic", ha detallat a la nota de resultats.

"2021 ha estat un bon any per a Almirall tant des del punt de vista financer com pel que fa al progrés del pipeline. El negoci ha tingut un sòlid rendiment impulsat pels nostres motors de creixement i ens complau haver complert amb el nostre guidance millorat al rang alt del core EBITDA", ha apuntat Gianfranco Nazzi, CEO de la companyia.

Per al 2022, l'empresa estima un creixement de vendes netes core d'un dígit mitjà i EBITDA total de 190-210 milions.

D'altra banda, Almirall ha proposat un dividend de 0,19 euros per acció que es presentarà a la propera Junta General d'Accionistes del maig.

Noticias relacionadas

contador