ep imagen de acerinox
ACERINOX

Acerinox (+2%) ha disparat el seu benefici net als 203 milions d'euros durant la primera meitat de l'any, davant els dos milions registrats durant el mateix període de l'any anterior. Es tracta així del millor resultat de la companyia des de 2007.

  • 9,95€
  • -0,40%

L'Ebitda del grup siderúrgic s'ha situat al tancament de juny als 378 milions, 2,3 vegades superior al del primer semestre del 2020.

La facturació del semestre va ascendir fins als 3.066 milions d'euros durant el període de gener a juny, un 32% superior respecte al primer semestre de l'any passat, gràcies a la bona evolució tant en volums com en preus.

Per la seva banda, les produccions totals del grup, que van millorar tant en la divisió d'acers inoxidables (+28%) com en la d'aliatges d'alt rendiment (+6%), van augmentar un 29%, respecte al mateix període del 2020, fins arribar a les 1.343.946 tones.

Al tancament de juny, Acerinox va situar el seu deute financer net als 838 milions d'euros, amb un increment de 66 milions d'euros pel que fa al tancament de 2020 per l'increment del capital circulant (253 milions d'euros) i el pagament del dividend (135 milions d'euros).

MILLOR EBITDA PER AL TERCER TRIMESTRE

El grup presidit per Rafael Miranda va indicar que durant el segon trimestre s'ha mantingut la millora iniciada l'estiu de 2020 i ha assenyalat que, a causa de la bona situació de la demanda i la major visibilitat de la seva cartera de comandes, estima que l'Ebitda del tercer trimestre serà millor que el del segon trimestre, tant en la divisió d'acers inoxidables com en la d'aliatges d'alt rendiment.

A més, el fabricant d'acer va estimar que la generació de caixa esperada durant el tercer trimestre permetrà reduir el deute financer net del grup.

D'altra banda, al passat mes de març el grup va tancar l'adquisició de l'empresa alemanya VDM Metals, havent-se aconseguit durant el primer semestre 5,2 milions d'euros de sinergies, un 42% per sobre de l'objectiu estimat per a aquest període.

D'altra banda, en línia amb el compromís de l'empresa amb la sostenibilitat, i per promoure l'ús de productes sostenibles i facilitar als nostres clients la seva incorporació a una economia millor, Acerinox ha indicat que està llançant una línia de productes d'acer inoxidable sostenible.

Noticias relacionadas

contador