ep archivo   planta de acerinox
ACERINOX - Archivo

Acerinox ha presentat un benefici net de 741 milions d'euros fins al setembre, un 99% més que durant el mateix període de l'any anterior. Tot i això, el benefici del tercer trimestre ha baixat un 22%, fins als 133 milions, ja que s'ha produït una desacceleració de la seva activitat durant aquest últim període.

  • 10,15€
  • -0,78%

La companyia ha destacat la "feblesa de la demanda aparent una vegada ha finalitzat el procés de reconstrucció d'inventaris". Així, la producció d'aceria, 502.366 tones, ha estat un 22% inferior a la del tercer trimestre del 2021, i un 19% inferior a la del trimestre anterior.

Durant el tercer trimestre, la facturació va augmentar un 28%, fins als 2.175 milions d'euros, però l'EBITDA va caure un 18%, fins als 241 milions, a causa dels preus més importants de l'energia i després de fer un deteriorament d'inventaris per import de 65 milions d'euros.

El Consell d'Administració proposarà a la Junta General d'Accionistes un dividend de 0,60 euros per acció, que suposa una pujada del 20% respecte al dividend actual.

El capital circulant va augmentar en 1.021 milions d'euros fins al setembre, fonamentalment a causa de l'increment d'existències. El deute financer net, 763 milions d'euros, va augmentar en 185 milions d'euros respecte del desembre del 2021.

Bernardo Velázquez, conseller delegat d'Acerinox, ha comentat que "el canvi experimentat en les expectatives dels nostres clients ha provocat que els inventaris resultin elevats a la majoria dels mercats, iniciant-se un procés de regularització, que esperem que acabi al començament del 2023".

El directiu ha afegit que "les previsions per al mercat nord-americà, el nostre principal mercat, són positives, mentre que a l'europeu predomina la incertesa provocada per la guerra i els alts preus energètics. Per contra, el mercat d'aliatges d'alt rendiment segueix evolucionant positivament”.

La companyia ha anticipat també que "el quart trimestre es veurà afectat per la reducció d'existències al mercat i les circumstàncies descrites, i preveiem que l'EBITDA sigui inferior al del tercer. Tot i així, els resultats del 2022 seran els millors de la nostra història, demostrant la nostra capacitat d'aprofitar els bons moments del cicle i el nivell de competitivitat aconseguit”.

Finalment, ha assenyalat que "durant el quart trimestre esperem que es produeixi una reducció de capital circulant que tindria un efecte positiu en la generació de caixa i reducció de deute. Esperem una millora de la situació al primer trimestre del 2023, una vegada s'hagin ajustat els inventaris”.

Noticias relacionadas

contador