• Se suma a altres fons com Fidelity i OZ en el capital del banc andalús
  • La Fundació Bancària Unicaja és el màxim accionista amb el 51,6% del capital
unicaja azuga
Archivo / Bolsamanía

El fons d'inversió Franklin Mutual Advisers ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que controla el 3,295% del capital d'Unicaja Banc, després de la sortida a borsa de l'entitat andalusa.

  • 1,20€
  • 1,10%

Franklin Mutual Advisers, amb seu a Delaware, Estats Units, controla, de manera directa, un paquet de 51 milions d'accions d'Unicaja, el valor de mercat (-1%, fins a 1,24 euros) del qual supera els 63 milions d'euros.

L'entrada de Frankin Mutual al capital d'Unicaja no és la primera d'un fons nord-americà al banc andalús, ja que la setmana passada el fons Fideliy va aflorar-hi una participació de l'3,71%. Es tracta d'un paquet de 57.460.000 d'accions d'Unicaja. A més, el fons OZ Master Fund va declarar una participació de l’1,52%.

A la sortida a borsa, la Fundació Bancària Unicaja va diluir la seva participació a l'entitat fins al 51,7%, sense tenir en compte l'opció de sobresubscripció o 'greenshoe'. D'exercir aquesta clàusula, la seva participació baixarà fins al 49,7%.

El 50% dels inversors que van acudir a la sortida a borsa de l'entitat procedeixen dels EUA, mentre que un altre 36% són inversors internacionals, principalment de Londres, i un 13% procedeixen d'Espanya. Així mateix, la demanda va superar en més de dues vegades l'oferta, encara que l'entitat va eludir reservar-se en dada concreta.

Noticias relacionadas

contador