fridmanmikhailcb

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 0,78%

Nou gir de Goldman Sachs en l'accionariat de DIA. Després de comunicar dilluns que havia superat el 5% del capital i que mantenia prestat gairebé el 2% a inversors baixistes, el banc nord-americà va liquidar dimarts tota la seva participació.

Un moviment important que es produeix després que Bolsamanía publiqués aquest préstec del 2% als baixistes i després de confirmar DIA que estudia una ampliació de capital de 600 milions d'euros per evitar el concurs de creditors.

Goldman Sachs va ser el banc que va utilitzar Mikhail Fridman per assolir el 29% del capital. L'entitat financera, que va arribar a superar el 15% abans que l'inversor rus exercís el seu dret a arribar-ne fins al 29%, va retallar posteriorment la seva participació per sota del 2%, encara que de manera sorprenent l'havia tornat a elevar per sobre del 5%.

Però en un altre moviment inusual, l'entitat ha liquidat tota la seva presència en DIA, segons ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en un document enviat dimarts a la tarda.

Al document enviat al regulador dilluns després del tancament de mercat, afirmava posseir un 0,91% del capital a través d'accions, mantenir en préstec un altre 1,72% i controlar un 2,42% a través de CFDs (Contractes Per Diferència).

Segons va publicar Bolsamanía aquest dilluns, els 'curts' va reprendre el seu atac contra DIA, després d'elevar-hi la seva presència durant les dues últimes setmanes fins al 14,66% del capital des del 12,50% anterior. Un augment superior al 2% que coincideix gairebé exactament amb el préstec d'accions que va declarar Goldman i que ara ha cancel·lat.

A més, Fridman i el seu fons, Letterone Investment, van augmentar la seva participació fins al 29% a través L1 Retail, una filial de Letterone gestionada precisament per un altre ex de Goldman Sachs fins al 2017, Michael Casey, segons va publicar Finect. Un complicat laberint de relacions financeres que ha provocat una sagnia borsària en tota regla.

Pel que fa a l'ampliació de capital, la decisió definitiva haurà de ser sotmesa a la Junta General d'Accionistes, encara que DIA ja ha signat un acord de compromís d'assegurament amb el banc d'inversió nord-americà Morgan Stanley. El grup de supermercats també contempla un pla de desinversions que inclou la venda del negoci Max Descompte i de la cadena Clarel.

Noticias relacionadas

contador