• Aquest fons ja és accionista rellevant d’NH Hotels i Liberbank
  • El grup de Florentino Pérez es troba en ple assalt a Abertis
ep florentino perez

ACS compta amb un nou accionista que últimament està molt actiu al mercat espanyol. Es tracta del fons Oceanwood Capital Management, accionista rellevant d'altres cotitzades com Liberbank i NH Hotels.

ACS

  • 38,02€
  • 0,53%

El fons, amb seu a Londres, ha declarat l'1% del capital d'ACS mitjançant Oceanwood Opportunities Master Fund, amb seu al paradís fiscal de les Illes Caiman. Oceanwood Opportunities Master Fund controla 3,2 milions de 'swaps' sobre ACS, un instrument financer derivat.

L’'equity swap' pot definir-se com l'opció de compra futura d'un valor a un preu determinat pactat entre dues parts fora del mercat. ACS els ha utilitzat en alguna ocasió, per exemple quan va intentar prendre el control d'Iberdrola, però l'aposta li va provocar pèrdues milionàries.

El màxim accionista d'ACS és el seu president i un dels seus fundadors, Florentino Pérez. El president del Reial Madrid controla el 12,52% del capital. Per la seva banda, la Corporació Financera Alba, de Banca March, en controla el 2,99% i la Corporació Financera Alcor, dels empresaris Alberto Alcocer i Alberto Cortina, en controla el 2,72%.

A més, el fons d'inversió BlackRock en controla el 3,17% i un altre fons rellevant, The Vanguard Group, en controla l’1,92%. Altres grans fons també són presents en l'accionariat, com Lyxor International que en controla l’1,32%, Norges Bank, l’1,13% i JPMorgan Asset Management, el 0,97%.

El moviment de Oceanwood és cridaner perquè ACS es troba en ple intent de compra d'Abertis, una operació per la qual ha signat un crèdit de 15.000 milions d'euros. El préstec es destinarà a costejar la part de l'OPA que s'abonarà en efectiu, al voltant del 80% de l'operació, valorada en un total de 18.600 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador