ep lingotes de oro
JINGMING PAN

L'or brilla més mai. El metall preciós ha renovat aquest dijous els màxims històrics, per quarta sessió consecutiva, i ha superat el nivell dels 2.300 dòlars per unça.

Tot i que el seu avenç ha anat perdent força al llarg de la jornada, les lleugeres caigudes (-0,10%) no li impedeixen mantenir-se per sobre d'aquesta cota (2.311,70 dòlars).

La política monetària de la Reserva Federal (Fed) és un dels factors determinants per a l'auge de l'or, sobretot després que diversos funcionaris del banc central nord-americà hagin consolidat l'expectativa que les retallades de tipus arribaran al llarg d'aquest any.

En aquest sentit, el president de l'organisme, Jerome Powell, ha reiterat que tenen "temps" per decidir la data d'inici de les baixades de les taxes, emfatitzant que no arribaran fins que tinguin "més confiança" que el descens de la inflació es dirigeix cap a la meta del 2% interanual.

"No esperem que sigui apropiat reduir la nostra taxa de política fins que tinguem més confiança que la inflació està baixant de manera sostenible cap al 2%. Atesa la fortalesa de l'economia i els avenços en matèria d'inflació fins ara, tenim temps per deixar que les dades entrants guiïn les nostres decisions de política", ha destacat durant la seva intervenció al Fòrum de Negocis, Govern i Societat de Stanford, Califòrnia.

Des del començament d'any, l'or acumula una revaloració de més de l'11%, si bé els avenços s'han concentrat especialment al març -amb una pujada del 9%- a la calor de les paraules dels banquers centrals i de la tensió geopolítica, juntament amb l'acumulació d'or per part dels bancs centrals i de la Xina.

"L'or ha superat els 2.300 dòlars gràcies a la debilitat del dòlar nord-americà i la caiguda dels rendiments nord-americans. Alguns inversors busquen refugi segur al metall preciós mentre l'escenari geopolític segueix tens i es qüestiona la sostenibilitat del repunt de les accions", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Però cal tenir en compte que els indicadors de tendència i d'impuls adverteixen que l'or s'ha comprat massa ràpid en un període de temps massa curt i que les condicions de sobrecompra podrien desencadenar una correcció a la baixa més baixa. Però la tendència segueix sent amiga dels comerciants d'or”, afegeix l'experta.

"Hi ha una gran demanda provinent d'Àsia, particularment de la Xina i una demanda sòlida dels bancs centrals. Tenim riscos geopolítics i expectatives al voltant de la retallada de tipus per part dels bancs centrals. Tots aquests factors estan elevant els preus de l'or", conclou Carlo Alberto De Casa, analista de mercat de Kinesis Money.

Noticias relacionadas

contador