• El fabricante de coches eléctricos ha ofrecido 2.800 millones de dólares por SolarCity
  • Los analistas critican la operación, al no ver sentido estratégico para la empresa de Elon Musk
  • Los inversores se mantienen a la espera del referéndum en Reino Unido de este jueves
  • El FMI ha reducido su previsión de crecimiento para EEUU hasta el 2,2% en 2016
Tesla-Model-3-1200x800

Obertura lleugerament alcista a Wall Street, mentre s'apropa el referèndum al Regne Unit i la compareixença de Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal dels EUA, a la Cambra de Representants. En l'àmbit empresarial, Tesla Motors es desploma després de llançar una oferta de 2.800 milions de dòlars per SolarCity.

  • 38.589,16
  • -
  • 178,01$
  • -2,44%

Janet Yellen no va aportar gaire novetats en la seva compareixença del dimarts davant el Comitè Bancari del Senat, encara que va tornar a reiterar la seva previsió que la creació d'ocupació repuntarà els propers mesos, la qual cosa permetrà la Fed pujar els tipus d'interès mentre l'economia segueix creixent de manera moderada.


Yellen també va reiterar el risc que suposaria una possible sortida del Regne Unit de la UE, en considerar que afectaria al conjunt de l'economia mundial i que provocaria turbulències als mercats financers. Sobre el Brexit, els experts de Link Securities comenten que "en la nostra opinió, el risc que s'assumeix incrementant posicions de cara al referèndum és molt superior si guanya el Brexit que el potencial guany en el cas que vencin els que prefereixen continuar formant part de la UE-28.


De fet, els reduïts volums de contractació als mercats de renda variable europeus de les últimes setmanes indiquen que els grans inversors, els fons d'inversió, porten temps posicionats pel que pugui passar, mantenint-se per tant al marge de l'activitat a les borses, a l'espera d'esdeveniments, en una actitud prudent que compartim".


ECONOMIA: L’FMI REDUEIX LA SEVA PREVISIÓ DE CREIXEMENT PER ALS EUA


Lagarde redueix la seva previsió des del 2,4% fins al 2,2% en el conjunt de l'any, i la manté sense canvis per al 2017, quan espera que el PIB dels Estats Units s'expandeixi un 2,5%. Aquestes projeccions estan lleugerament per sobre de les de la Reserva Federal (Fed), que projecta un creixement del 2% durant aquest i el proper exercici.


La institució internacional s'ha mostrat, a més, dura amb el futur de l'economia nord-americana, sobre la qual adverteix que hi ha importants "vents en contra" i tendències "pernicioses" que cal vigilar, com la contracció de la classe mitjana que podria minvar el potencial del creixement futur. Així, el Fons emet una sèrie de recomanacions com a despesa en infraestructura, impuls del crèdit tributari per als treballadors, elevar el salari mínim, eliminar algunes llacunes sobre els impostos al benefici de les empreses i reduir aquests.


EMPRESES: TESLA MOTORS ES DESPLOMA DESPRÉS DE L'OFERTA PER SOLARCITY


En l’àmbit empresarial, el gran protagonista és Tesla Motors. El fabricant de cotxes elèctrics es desploma més del 10%, després de llançar una oferta de 2.800 milions de dòlars sobre SolarCity. La majoria d'analistes han criticat l'oferta i no li veuen sentit estratègic.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 0,8, fins a 48,95 dòlars.


Els bons del Tresor EUA a 10 anys pugen 3/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins a l'1,699%.


L'euro puja 0,6%, fins a 1,1309 dòlars.

Brexit

contador