• El miércoles, conoceremos referencias del sector servicios
  • Y el viernes, el Informe de Empleo del mes de abril
  • Warren Buffett también es protagonista al opinar sobre varios temas actuales
wallstreet

Compres moderades a Wall Street, al principi d'una setmana en la qual es publicaran diverses dades econòmiques i empresarials rellevants per a la renda variable americana. Com a factor negatiu, les accions d'Apple segueixen caient i suposen un llast per als índexs novaiorquesos.

El cèlebre inversor i propietari de Berkshire Hathaway, Warren Buffett, considerat un gurú de l'anàlisi fonamental, ha assegurat que podria retirar els diners dels bancs si els tipus baixos a una banda i l'altra de l'Atlàntic provoquen que les entitats financeres apliquin taxes negatives i cobrin així els clients per mantenir els diners als seus comptes.


El conegut com a Oracle d’Omaha ha assegurat l'endemà passat de la famosa reunió d'accionistes de Berkshire Hathaway que "podria haver-hi un punt en el qual vulgui realment retirar els diners. Això seria un punt interessant, si els diners valen menys en un banc que no pas sota el matalàs, això podria canviar els comportaments", assegura en una trobada de tres hores amb CNBC.


L'inversor multimilionari nord-americà ha parlat, al seu torn, de les polítiques monetàries, que podrien donar lloc a aquestes situacions. "Fan que sigui una pel·lícula fascinant", assegura Buffett, que incideix en el fet que no està tractant de fer diners amb aquests moviments de tipus situats en negatiu en països com ara Japó, Suïssa, Suècia o Dinamarca, a l’hora que a la zona euro el Banc Central Europeu (BCE) retallava la referència des del 0,05% fins al 0,0% el passat 10 de març, i els tipus de facilitat de dipòsit, aplicats a les entitats financeres, mantenen liquiditat en el balanç del BCE, fins al -0,4%.


El que estem veient "és un món diferent", insisteix respecte de les pràctiques recents de les autoritats monetàries. "Si vostè té un munt de diners en euros, què ha de fer? És millor posar-los sota el matalàs que no pas dipositar-los en un banc", afirma, segons publica CNBC.


ECONOMIA: DADES INTERESSANTS EN AQUESTA SETMANA


El president de la Reserva Federal (Fed) de Nova York, William Dudley, ha demanat aquesta matinada més poder per al banc central nord-americà perquè pugui escometre el rescat d'entitats financeres i societats d'inversió en crisi mitjançant préstecs puntuals.


"El fet de proporcionar a aquestes empreses accés a la finestreta de finançament podria ser interessant", va assenyalar Dudley en una conferència celebrada per la Fed d'Atlanta, segons recull CNBC. El president de la Fed de Nova York feia referència així a la possibilitat que la Fed pugui prestar finançament als bancs i societats d'inversió que travessin problemes conjunturals.
El PMI manufacturer d'abril als Estats Units, elaborat per la consultora Markit, ha baixat fins a 50,8 des de 51,5 al març i s'ha situat per sota del 51,0 previst pel consens. Markit ha destacat que la dada indica la "activitat més feble" al sector manufacturer americà des de 2009.


A més, dimecres coneixerem referències del sector serveis i l'informe ADP d'ocupació, bestreta de l'Informe d'Ocupació oficial d'abril que es publicarà divendres vinent.


EMPRESES

En l’àmbit empresarial, les empreses de serveis petrolífers Baker Hugues i Halliburton han abandonat els seus plans per fusionar-se.


I l'empresa de serveis tecnològics Oracle ha anunciat la compra d’Opower per 532 milions de dòlars.


A més, Facebook ha rebut una denúncia col·lectiva d'accionistes pel seu pla d'emetre noves accions.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el barril de cru West Texas cauen 0,5%, fins a 45,69 $, al Nymex.


Els bons del tresor a 10 anys pugen 1/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins a l'1,832%.


L'euro puja 0,3%, fins a 1,1491 $.

contador