• El Índice ZEW de Alemania manda señales mixtas a los mercados
  • Y el PIB de Alemania ha subido un 0,7%, aunque hay dudas de que sea sostenible
  • Telefónica tiene previsto sacar a bolsa Telxius en el mes de julio
inversores-contentos2

Guanys destacats per a l'IBEX, que s'apropa a la resistència de curt termini situada en 8.840 punts. El selectiu espanyol puja en línia amb la resta de grans borses europees, en una jornada en la qual s'han publicat diverses dades econòmiques destacades a Alemanya i que està sent positiva per als grans valors de la borsa espanyola.

  • 11.118,70
  • -0,32%
La actividad en las bolsas seguirá siendo reducida, ya que muchos inversores se van a mantener al margen de los mercados por el momento

"Esperem que l'activitat A les borses segueixi sent reduïda, ja que molts inversors es mantindran al marge dels mercats de moment, sobretot tenint en compte que al juny l’'agenda' econòmica i política serà intensa, amb la reunió del FOMC de mitjan mes, en la qual no es pot descartar una pujada de tipus, amb el referèndum britànic sobre la permanència o no del Regne Unit a la UE-28 i amb les eleccions generals a Espanya, que sembla que no canviaran gaire l'actual panorama polític del país, amb la dificultat que implica formar un govern estable", expliquen els analistes de Link Securities.


"Què els preocupa als inversors?", es pregunta José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya. "Que tornem a veure un nou deteriorament econòmic mundial. Un escenari proper a la recessió posaria de nou en qüestió molta de la confiança aconseguida amb tant de sacrifici. Em refereixo a la supervivència de l'Euro, a la relativa fortalesa de l'economia xinesa, a la relativa estabilitat dels preus d'actius emergents i naturalment a la sostenibilitat del deute", respon aquest expert.


ECONOMIA: ÍNDEX ZEW I PIB D'ALEMANYA EL PRIMER TRIMESTRE


L'índex ZEW de confiança a Alemanya, corresponent al mes de maig, ha llançat senyals mixts als mercats. L'índex ZEW de confiança inversora alemanya va descendir al maig d'11,2 a 6, i queda per sota dels 12,0 esperats pel mercat.
No obstant això, l'índex de condicions actuals ha pujat fins a 53,1 enfront del 49,0 esperat. "Dades mixtes ja que el feble component d'expectatives es veu compensat per unes condicions actuals millors a les esperades", assenyalen des de Capital Economics.


Aquest dimarts, hem conegut també que el PIB alemany ha pujat un 0,7% durant el primer trimestre pel que fa al mateix període de l'any anterior, tal com estimaven els analistes de mercat, segons informa l'Oficina Federal d'Estadística d'Alemanya (Destatis).


Els economistes adverteixen que l'economia d'Alemanya probablement no serà capaç de mantenir aquest ritme de creixement el segon trimestre. Segons Destatis, aquest increment es deu principalment a l'augment en la despesa de les llars i a l'augment de la inversió en béns de capital de la construcció que han compensat les males dades de comerç exterior durant el primer trimestre.


EMPRESES: TELXIUS SORTIRÀ A BORSA EL MES DE JULIOL


Telxius, filial d'infraestructures de Telefónica, sortirà a borsa al juliol valorada en 5.000 milions d'euros. L'objectiu de l'operadora és reduir deute amb els fons aconseguits, que poden ascendir a entre 1.500 i 2.500 milions d'euros, depenent del preu final de col·locació.


Els creditors d'Abengoa han retallat gairebé a la meitat els diners que preveuen injectar en el grup andalús d'enginyeria i energies renovables per garantir-ne la viabilitat. Al principi, Abengoa hi havia benvolgut que necessitava entre 1.500 i 1.800 milions d'euros, més altres 800 milions d'euros en avals, per poder seguir amb la seva activitat. No obstant això, els ‘bonistes’ i la resta de creditors consideren que la seva aportació no ha de ser superior a 750-1.000 milions d'euros.
L'agència de qualificació creditícia Moody's ha revisat a la baixa els ràtings de Deutsche Bank i les seves filials, incloent-hi la nota dels dipòsits a llarg termini, que passa a ser 'A3' des de 'A2'.


ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX: TOT SEGUEIX IGUAL


"La volatilitat intradia està sent molt alta i això malgrat que tenim el nostre IBEX-35 encaixat en un rang de 260 punts des de fa més de dues setmanes. Per aquest motiu seguim pensant quan trenquem per un costat o l’altre el moviment hauria de ser bastant violent", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Aquests nivells són els 8.840 punts com a resistència i els 8.540 com a suport.


"Després passarà el que sigui perquè això és borsa i tot és possible, però quan tenim un lateral tan llarg i ben definit el més normal és que el desenllaç final sigui brusc. Quant a la resta, mentrestant, cal seguir esperant al fet que el preu ens digui quan i per on vol trencar", afegeix aquest expert.

contador