• La seva participació s'articula a través d'un instrument financer anomenat 'equity swap'
ep silvio gonzalez
ATRESMEDIA

Atresmedia compta amb un nou accionista rellevant. Es tracta del 'tauró financer' nord-americà Snehal Amin, que realitza les seves operacions a través del fons d'inversió WindAcre Partnership i que ha declarat el 4,1% del capital del grup de comunicació.

  • 4,75€
  • -0,84%

Snehal Amin és conegut com un 'inversor activista', qualificatiu que reben els inversors que compren petites participacions en el capital de les empreses cotitzades en borsa i impulsen canvis estratègics (operacions corporatives, canvis en la direcció, vendes d'actius) per maximitzar la remuneració als accionistes.

En concret, Snehal Amin ha declarat el 4,1% del capital d'Atresmedia a través d'un instrument derivat anomenat 'equity swap', un contracte financer l'actiu subjacent del qual són 9.276.000 d'accions de la companyia. L’'equity swap' es defineix com una opció de compra futura d'una acció a un preu determinat.

Amb aquesta participació del 4,1%, Snehal Amin es converteix en el quart màxim accionista de Atresmedia, que controla les cadenes de televisió Antena 3 i La Sexta, per darrere de Grup Planeta, màxim accionista amb el 41,69% del capital; i el grup alemany Bertelsmann, que en controla un altre 19,16%.

El tercer major accionista d’Atresmedia és el Grup Imagina, societat que pertany a Mediapro, l'empresari Jaume Roures, que controla el 4,2% del capital. Per darrere de Snehal Amin, en cinquena posició se situa el fons d'inversió nord-americà Invesco, que posseeix el 2,82% del capital.

Les accions d’Atresmedia acumulen una caiguda del 17% a l'últim trimestre perquè el mercat anticipa un menor creixement dels ingressos publicitaris a Espanya durant els pròxims mesos. Per exemple, Deutsche Bank va valorar recentment les seves accions en 7 euros i va recomanar vendre el valor.

Noticias relacionadas

contador