petroleocbfraking

El famós expert de mercat Jim Cramer ha mostrat a CNBC la seva preocupació pels nivells que està assolint el preu del petroli i el seu impacte en una possible recessió.

"Mentre els preus del petroli segueixin pujant, és difícil defensar un aterratge suau. El petroli és el malson de la Fed. Reverbera a tot l'economia i sembla que no hi ha manera d'aturar-lo", ha declarat el presentador del programa Mad Money. "Cada vegada que el cru puja, augmenten les possibilitats de recessió", ha afegit.

El cru va arribar aquest dimecres a màxims de 13 setmanes, amb el Brent per sobre dels 124 dòlars el barril i el West Texas superant els 122 dòlars. A hores d'ara de dijous els preus de moderen lleugerament. El Brent és als 123,35 dòlars (-0,2%) i el WTI, als 121,76 dòlars.

Els experts atribueixen les últimes pujades del cru a l'augment de la demanda de gasolina als EUA juntament amb les expectatives de més demanda de petroli de la Xina.

"L'única cosa que importa és el que passarà amb el subministrament de petroli quan la Xina torni a recuperar plenament la seva activitat econòmica", indica Naeem Aslam, director d'anàlisi de la companyia britànica AvaTrade. "Aquest és el missatge que també vam sentir ahir d'alguns membres de l'OPEP, i això continua sent un comodí per al mercat del petroli. Per això, els operadors i inversors creuen que és probable que vegem els preus del petroli ancorats durant un llarg període de temps", afegeix.

Segons Aslam, els preus del cru només es relaxarien si els veiéssim trencar per sota del nivell crític de 100 dòlars, cosa que sembla poc probable per ara.

Noticias relacionadas

contador