petroleocbcae

Després de perdre ahir un 4%, el petroli torna a baixar de manera acusada aquest dimecres (barril Brent: -1,9%, 73,88 dòlars; barril WTI: -2,02%, 70,21 dòlars) enmig dels temors creixents davant un alentiment econòmic que acabi arrossegant la demanda de cru.

Dilluns el petroli també va caure amb força després de l'esfondrament sorpresa del PMI manufacturer de la Xina d'abril a territori de contracció, i aquesta dada està llastrant el sentiment des de llavors, sumat a les expectatives de pujades de tipus per part de la Reserva Federal (Fed).

"Els guanys posteriors a la retallada de l'OPEC+ s'han esfumat, cosa que suggereix que els operadors creuen ara que les perspectives econòmiques s'han deteriorat fins al punt que la retallada de la producció no crearà el dèficit del qual es temia", afirma Craig Erlam, analista sènior d'Oanda.

Les caigudes en el cru estan arrossegant aquests dies les companyies del sector. Avui dimecres Repsol és una de les empreses que més cedeix de l'IBEX enmig d'aquestes retallades.

Els analistes de Julius Baer consideren que el mercat del petroli manca en certa manera de direcció actualment, ja que als factors alcistes, com la reobertura de la Xina, s'hi oposen arguments contraris, com el temor d'una recessió. En tot cas, consideren que, en general, el mercat s'ha calmat considerablement després de les súper sacsejades de l'any passat, i que continua assentant-se.

"Les tendències predominants haurien de persistir: la demanda mundial occidental de petroli s'estanca, en part frenada per la transició energètica, els fluxos russos s'estableixen fora de l'hemisferi occidental, i els subministraments dels països petroliers probablement segueixin superant les quotes promeses. Mantenim la nostra visió neutral i veiem els preus del petroli al rang dels 70 dòlars en lloc dels 80 a llarg termini", comenten des del banc suís.

Noticias relacionadas

contador