petroleo, canarias

Els preus del cru corregeixen aquest dijous després del seu ral·li de les últimes sessions. El petroli mira ja cap a la cimera del G-20 que comença aquest divendres i cap a la reunió de l'OPEP que començarà dilluns de la setmana que ve. Totes dues trobades marquen l'agenda geopolítica del mercat.

El barril de Brent, referència a Europa, cedeix terreny i perd els 66 dòlars. Per la seva banda, el West Texas, referència als EUA, cau i s'aferra als 59 dòlars per barril.

"Una ruptura completa de les negociacions entre la Xina i els EUA tindria un impacte negatiu als mercats financers, incloent-hi el del petroli, però seria molt a curt termini", sostenen els experts de PVM.

"Els inventaris de petroli dels EUA segueixen per sobre de la mitjana dels últims cinc anys i la demanda continua sent feble", conclouen. "Seria poc savi no estar preparat per a un possible escenari en el qual les negociacions comercials es trenquen", subratllen en FXTM.

Respecte a la reunió de l'OPEP, hi acudiran tant els països membre com els aliats entre els quals es troba Rússia, un dels grans productors de cru al món. El mercat espera que decideixin mantenir els nivells d'or negre i les seves retallades de producció.

Així ho ha confirmat el ministre energètic de l'Iraq aquest dijous a Londres i ha assegurat que el grup treballa en una altra ronda de retallades per mantenir, almenys, el petroli a aquests nivells.

Noticias relacionadas

contador