le-baril-de-brent-enfonce-le-seuil-des-50-dollars

Les expectatives d'unes perspectives de subministrament més ajustades per a la resta de l'any han esborrat preocupacions sobre l'augment dels inventaris als Estats Units. El petroli continua pujant, col·locant-se a màxims anuals, cosa que ha provocat que el barril de Brent superi els 93 dòlars per primera vegada el 2023.

"De moment, la tendència continua sent alcista, però tot dependrà de l'actuació de la demanda", comenten a IG.

Per la seva banda, a Ostrum AM assenyalen que el preu del petroli Brent està augmentant i "podria acostar-se ràpidament als 100 dòlars per barril, que és el preu mitjà observat durant tot el 2022". El seu economista en cap, Philippe Waechter, apunta que la demanda supera els 100 milions de barrils al dia des del començament d'any, "cosa que fa que la producció estigui al límit per satisfer aquesta demanda".

Els països de l'OPEP, en general, estan augmentant la seva producció, però l'Aràbia Saudita està fent el moviment contrari, creant tensions al mercat, afegeix.

"L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) preveu que el consum torni a augmentar el 2024 amb la represa del creixement mundial, tot i que els marges de producció es redueixen. Mentre Aràbia mantingui una direcció baixista en la seva producció el preu tindrà un biaix alcista", afirma Waechter.

L'AIE ha assegurat que l'extensió de les retallades de producció de petroli per part de l'Aràbia Saudita i Rússia provocarà un dèficit de mercat fins al quart trimestre. La seva projecció és que la demanda eclipsarà l'oferta a 1,2 milions de barrils per dia de mitjana durant el segon semestre.

L'informe mensual de l'OPEP del setembre recull que el dèficit de petroli podria pujar a -3,3 milions de barrils al proper trimestre. Si es confirma, seria el més gran des del 2007. A més, estima que necessitarà bombar 30,7 milions de barrils al proper trimestre per satisfer el consum.

"Això seguirà tensionant el preu del petroli a curt termini. Tot i això, la tendència a llarg termini és de correcció, per desacceleració econòmica, particularment de la Xina (primer importador mundial) i perquè cada vegada és menor la necessitat de consum de petroli, per eficiència i per apogeu d'energies netes", exposen els analistes de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador