petroleocbrussia

El petroli continua amb la seva particular correcció aquest dimarts, amb caigudes superiors al 5% tant al Brent com al West Texas. El primer està a punt de perdre els 100 dòlars (100,86 dòlars), mentre que el segon ja ho ha fet (97,45 dòlars). Recordem que a principis de la setmana passada, després que els EUA i el Regne Unit anunciessin la prohibició de la importació de cru rus, el Brent va vorejar els 140 dòlars i el WTI va superar els 130 dòlars.

El panorama, però, és diferent ara. La guerra continua, però els operadors es van adaptant a la situació i, a més, alguns relativitzen l'impacte d'aquestes sancions dels EUA i el Regne Unit. Mentrestant, la Xina cobra protagonista per l'augment de casos de Covid, i comença a preocupar que la demanda de cru es ressenti si l'economia del gegant asiàtic pateix pels nous tancaments que s'hi estan imposant.

"Sembla que el vell adagi que la millor cura per als preus alts, són els preus alts, és més forta que mai. La processó d'analistes que anunciaven un petroli a 200 dòlars la setmana passada també va ser un indicador invers d'un màxim a mitjà termini", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda, al seu informe diari.

Halley avisa que si el Brent cau per sota dels 100 dòlars, "és probable que es produeixi una nova onada de vendes, cosa que podria ampliar les pèrdues fins als 96 dòlars". Pel que fa al WTI, indica que té un suport als 96 dòlars i després als 92 dòlars el barril.

"NO ÉS SUFICIENT"

Per Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, la ràpida caiguda del petroli és "una cosa bona, però no n'hi ha prou". "Suposa un alleugeriment al mig d'un mar de males notícies", comenta.

Assenyala això expert que sembla que els fons de cobertura han retallat massivament les seves apostes alcistes en el petroli després de veure que la prohibició d'importar cru rus dels EUA i el Regne Unit no va aconseguir impulsar els preus per sobre de la marca de 130, cosa que va suposar una advertència que el recent repunt del petroli "estava potser sobredimensionat".

Noticias relacionadas

contador