ep archivo - yacimiento de petroleo y gas
TWITTER - Archivo

Les paraules d'aquest dijous de Loretta Mester, presidenta de la Fed Cleveland, i de James Bullard, president de la Fed de Sant Lluís, sembla que tampoc no han agradat al petroli. El barril Brent perd un 2,10% a aquesta hora, fins als 83,55 dòlars, i el WTI es deixa un 2,22%, fins als 76,75 dòlars.

Mester i Bullard s'han mostrat partidaris de pujades de tipus de 50 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed) i això ha fet que el petroli es decanti per les caigudes davant el temor que més alces puguin afectar la demanda.

Tampoc no ha agradat que l'índex de preus de producció publicat ahir a l'altra banda de l'Atlàntic caigués menys del que s'esperava. Una altra dada forta que augmenta les pressions inflacionistes i dona suport a una actuació més dura de la Fed.

Igualment, l'acumulació de reserves de cru als Estats Units contribueix a la tensió. Aquest dimecres, l'Administració d'Informació d'Energia (EIA, per les sigles en anglès) va comunicar que les reserves de cru nord-americans van augmentar la setmana passada al nivell més alt des del juny del 2021, després d'una acumulació més gran que l'esperada.

Els preus del petroli han oscil·lat durant les últimes setmanes entre el temor d'una recessió als Estats Units, enmig de pujades de tipus per combatre la inflació, i l'esperança d'un repunt de la demanda a la Xina, el principal importador mundial de cru.

L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha afirmat aquesta setmana que la Xina representarà gairebé la meitat del creixement de la demanda de petroli aquest any després de relaxar les restriccions de Covid-19, però la contenció de la producció dels països de l'OPEP+ podria suposar un dèficit de subministrament a la segona meitat.

Noticias relacionadas

contador