petroleocbrusia55

El petroli registra fortes caigudes aquest dimecres, superiors al 5% (barril Brent: 109,24 dòlars; barril WTI: 103,84 dòlars), davant dels plans de Joe Biden, president dels EUA, per retallar els costos dels combustibles. Els descensos del cru impacten avui a les companyies del sector i Repsol és un dels títols que més cedeixen dins de l'IBEX.

S'espera que el president nord-americà demani aquest dimecres que se suspengui temporalment l'impost federal de 18,4 centaus per galó sobre la gasolina, segons ha informat a Reuters una font coneixedora del pla. Biden havia revelat dilluns que estava considerant demanar una pausa a l'impost.

Així mateix, set companyies petrolieres es reuniran amb Joe Biden aquest dijous, sota la pressió de la Casa Blanca perquè baixin els preus dels combustibles mentre obtenen beneficis rècord. El conseller delegat de Chevron, Michael Wirth, va declarar aquest dimarts que criticar la indústria petroliera no és la manera de baixar els preus del combustible.

"Aquestes accions no són beneficioses per superar els reptes als quals ens enfrontem", va afirmar Wirth en una carta dirigida a Biden.

GUERRA I RECESSIÓ

D'altra banda, l'Agència Internacional d'Energia (AIE) ha advertit que Europa s'ha de preparar immediatament per a la interrupció total de les exportacions de gas rus aquest hivern, i ha demanat als governs que prenguin mesures per reduir la demanda i mantenir obertes les centrals nuclears antigues i les centrals de carbó.

"El mercat encara està assimilant la creixent pertorbació del petroli rus. Les sancions europees encara no han entrat en vigor", afirmen els analistes d'ANZ Research en una nota, assenyalant les dades que mostren que fins ara només hi ha hagut una caiguda relativament limitada en el subministrament de combustible rus a Europa des que va començar el conflicte.

Així mateix, el temor d'una recessió, que avui està fent caure amb força la renda variable i els criptoactius, també està impactant en el cru.

"Amb la reaparició de la preocupació per una desacceleració mundial, el preu del petroli està caient bruscament", indica Susannah Streeter, analista de Hargreaves Lansdown.

Noticias relacionadas

contador