invertir-en-oro

Els preus de l'or pugen més d'un 2% aquest dilluns, fins al seu nivell més alt des de febrer de 2013, per causa de l'augment dels casos de coronavirus a diversos països fora de la Xina. Això intensifica els temors que l'impacte de la crisi sanitària podria tenir sobre el creixement econòmic mundial, i provoca una fugida cap a actius refugi. L'or puja a aquestes hores un 2,4%, fins als 1.689 dòlars per unça.

Els nervis s'han disparat entre els inversors després que el coronavirus hagi irromput amb força a Europa a través d'Itàlia. El país comptabilitza uns 150 infectats pel virus i quatre morts. A més, a Corea del Sud s'han disparat els contagis, que han passat de 161 a 763.

"A causa de l'impacte del coronavirus a Itàlia, descarreguem la cartera de trading. Pot donar oportunitats, però de moment mantenim la cautela. Ens inclinem per l'or", recomanen els experts de Divacons Alphavalue.

"És hora que l'or brilli ja que els inversors abandonaran la renda variable a la recerca d'un actiu refugi", apunta Craig Erlam, analista d'Oanda, qui afegeix que els 1.700 són 'a tocar'.

Aquest pujada de l'or es produeix en paral·lel amb les fortes caigudes en les borses. Els inversors fugen del risc i les places es deixen més d'un 3% en aquesta arrencada de setmana. Altres actius refugi també han reaccionat a aquest empitjorament del context. El dòlar avança posicions a mesura que es van coneixent les males notícies, i el rendiment del bo a 10 anys dels EUA es manté prop del seu nivell més baix des de principis de setembre.

Noticias relacionadas

contador