ep lingotes y monedas de oro fisico
DEGUSSA - Archivo

L'or ha marcat màxims de nou anys en 1.865 dòlars i té el nivell dels 1.900 dòlars 'a l'abast de la mà', així com els màxims històrics de 1.921 dòlars.

"La forma en què els tipus d'interès es combinen amb el teló de fons macroeconòmic i l'amenaça d'una onada d'augment d'inflació causada per la quantitat d'estímuls monetaris i fiscals agressius, significa que l'or pot acabar l'any a 2.000 dòlars", assenyala Neil Wilson, director d'anàlisi de la firma Markets.com.

No hi ha dubte que, ara com ara, hi ha una forta demanda entre els inversors d'actius refugi malgrat que el mercat de renda variable continua fent-ho bé. "La tensió geopolítica en curs entre els EUA i la Xina està convertint-se en una causa important de preocupació", reconeix Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade. Aquest mateix dimecres s'ha confirmat que els EUA ha ordenat tancar l'ambaixada de la Xina a Houston, i Pequín ha promès represàlies.

El Regne Unit també ha intensificat les tensions amb la Xina en un moment en el qual necessita l'ajuda de Pequín a causa del Brexit. "La postura del Regne Unit respecte a Hong Kong i la llei de seguretat nacional és probable que li passi factura a llarg termini. Els inversors creuen que l'or és la seva millor aposta en temps com aquests", afegeix Aslam.

Noticias relacionadas

contador