ep liberbank aumento un 253 la financiacion hipotecariacantabriaprimer trimestre
EUROPA PRESS - Archivo
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Nou moviment accionarial rellevant en Liberbank. L'empresari mexicà Ernesto Luis Tinajero, que controla una participació del 7% i és conseller de l'entitat asturiana des d'abril de 2015, ha pignorat (atorgat a penyora) el 2,275% del capital de Liberbank amb Banc Santander, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Tinajero ha realitzat l'operació amb el Santander a un termini de 12 mesos i mitjançant la seva societat Avilo Spain SL. L'inversor mexicà ha signat "una operació de derivats financers consistent en un equity swap i un prepaid forward".

En virtut d'aquest contracte, "Santander lliura a Avilo una quantitat de diners a canvi de rebre un dret incondicional a adquirir a data del venciment (5 de juny de 2020) accions de Liberbank titularitat d'Avilo Spain".

Per la seva banda, en virtut del prepaid forward, "es constitueix el dret incondicional de Banc Santander a adquirir accions de Liberbank pel dret incondicional a rebre l'import equivalent al valor nocional d'aquestes accions, a data de juny de 2019, quan arribi la data de venciment".

El document enviat al regulador afegeix que Avilo Spain ha atorgat a Santander "un dret real de peça de primer banc sobre 69.751.221 accions de Liberbank" (equivalents al swap sobre el 2,275% del capital) "en garantia de l'íntegre i total compliment de totes i cadascuna de les seves obligacions assumides en virtut de l'operació de derivats financers" descrita anteriorment.

Les accions de Liberbank cotitzen als 0,36 euros, de manera que la pignoració d'accions està valorada, a preus de mercat, en uns 25 milions d'euros.

GRAN EXPERIÈNCIA AL SECTOR FINANCER

Ernesto Luis Tinajero és president d'Inmosan, empresa d'inversions privada amb activitats als sectors immobiliari, financer, telecomunicacions, esportiu i de béns de consum a Mèxic, Espanya i als Estats Units. Entre agost de 1996 i maig de 2013, va ser president i director general de Cablecom, el tercer major operador de telecomunicacions per cable del país asteca.

Anteriorment, va treballar durant 18 anys al sector financer. Va ser executiu de Banca Corporativa a Banamex i va treballar a l'equip Internacional de crèdit en Crocker National Bank a San Francisco, Califòrnia. Va iniciar la seva formació a Londres, al Libra Bank, i al Banc d'Inversió Kleinworth Benson.

Tinajero també és president del club de futbol asteca Deportivo Necaxa i compta amb interessos en diversos cellers com Viñedos Iberian, Viñas del Jaro y Bodegas y Viñedos de Cal Grau.

contador