• L'agregat de posicions curtes al banc es va situar en l'última dada publicada per la CNMV al 3,96% del capital
  • L'entitat cau un 0,6% en borsa al setembre tot i que puja un 4% l'any
cbjoseignaciogoirigolzarri

El 'hedge fund' nord-americà AQR Capital Management, un dels més agressius de la borsa espanyola, segueix ferm en el seu atac baixista contra Bankia. De fet, l'ha endurit, en elevar la seva posició curta des de l’1,2% fins a l’1,3% del capital.

  • 1,78€
  • 2,65%

Així ho mostren els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El fons de cobertura de Connecticut hi té, per tant, exposada una inversió baixista de 148 milions d'euros, enfront de la capitalització borsària de més de 11.400 milions d'euros de l'entitat parcialment nacionalitzada que presideix José Ignacio Goirigolzarri.

AQR és el 'hedge fund' més agressiu en Bankia, com també es troba entre els 'curts' més durs de diverses cotitzades de la borsa espanyola i es va mantenir fins al final en Banc Popular. Per la seva banda, Marshall Wace, un altre dels noms propis més repetits en aquests registres, hi té una posició curta de l'0,81%, mentre que Discovery Capital Management hi té un 0,61%.

L'agregat de posicions curtes superiors al 0,2% del capital, que comptabilitza i actualitza cada dues setmanes la CNMV, es va situar el passat 15 de setembre al 3,96%. Només comptant únicament amb el moviment d’AQR a l'alça, superaria per primera vegada el 4%.

Entre els analistes, l'opinió sobre Bankia és bastant heterogènia. El 30% dels experts que segueix FactSet recomana comprar, mentre que el 26% opta per mantenir i el 44% aconsella vendre. El preu objectiu mitjà que donen al banc és de 4,18 euros, fet que suposa un 3% més que els 4,06 euros en què es mou aquest dimecres, amb alces durant la sessió del 2%.

Noticias relacionadas

contador