oil portada

El petroli rebota amb cert vigor (+2,5%) després de la seva caiguda del 5% de dimecres. El denominat or negre es recupera parcialment de les seves fortes pèrdues, ja que s'agafa a l'esperança d'uns preus més baixos que puguin dur a una retallada productiu a escala mundial.

El barril de Brent, referència a Europa, avança un 2,7% i coqueteja ja amb els 58 dòlars. Al seu torn, el de West Texas, referència als EUA, suma prop d'un 3% fins als 52,60 dòlars per barril.

Els preus del cru van caure al seu nivell més baix des de gener aquest dimecres després de conèixer les sorprenents dades d'inventaris nord-americans. El mercat tem que la guerra comercial estigui afectant seriosament a la demanda d'aquesta matèria primera.

"El llindar dels 60 dòlars per barril hi és i crec que l'expectativa d'uns menors inventaris sostindrà una pujada del preu del cru", apunten els analistes d'Energy Aspects en declaracions a la CNBC.

"La guerra comercial seguirà marcant l'esdevenir dels mercats tot i que qualsevol declaració de l'Aràbia Saudita a això pot ajudar a estabilitzar els preus", asseveren des d'Oanda.

"Tenint en compte les caigudes potencials que afronta el cru si la guerra comercial es manté, resulta més creïble imaginar l'OPEP tancant un altre acord per limitar encara més la seva producció", postil·la aquesta empresa d'analistes.

Noticias relacionadas

contador