petroleocbdolar

El barril Brent supera aquest dijous els 118 dòlars i el WTI escala per sobre dels 114 dòlars, màxims de tots els temps, amb pujades respectives al voltant del 4%. El cru continua disparat davant l'amenaça d'escassetat de subministrament al mig de la guerra a Ucraïna. Les alces d'avui estan alimentades per la possibilitat que els EUA imposin sancions als fluxos energètics provinents de Rússia.

La Casa Blanca està oberta a imposar sancions als fluxos de petroli i gas de Rússia, encara que reconeix que anar ara a buscar les seves exportacions podria ajudar Moscou, segons va assenyalar aquest dimecres.

Després de la invasió russa d'Ucraïna, els EUA van imposar sancions a les exportacions de tecnologies a les refineries russes i al gasoducte Nord Stream 2, que mai no s'ha posat en marxa. Fins ara, no s'ha dirigit a les exportacions de petroli i gas de Rússia, mentre que l'administració de Biden sospesa les repercussions als mercats mundials del petroli i als preus de l'energia als Estats Units.

"No tenim un interès estratègic a reduir el subministrament mundial d'energia... que podria augmentar els preus de la gasolina per als nord-americans", va dir aquest dimecres la portaveu Karine Jean-Pierre en una sessió informativa a la Casa Blanca.

L'Administració va advertir que podria bloquejar el petroli rus si Moscou intensifica l'agressió contra Ucraïna. La portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, va declarar ahir a la cadena de televisió MSNBC que “està sobre la taula, però hem de sospesar-ne totes les conseqüències”.

Tot això després que els grans productors de petroli, OPEP+, decidissin aquest dimecres mantenir un augment de la producció de 400.000 barrils diaris al març malgrat la pujada dels preus, ignorant la crisi d'Ucraïna durant les seves converses i desoïent les peticions dels consumidors.

Noticias relacionadas

contador