ep el rey de arabia saudi salman bin abdulaziz
-/Saudi Press Agency/dpa

El Brent supera aquest dilluns els 120 dòlars per barril (+0,60%) mentre que el West Texas s'acosta a aquest nivell (119,58 dòlars, +0,6%). Aquestes pujades es produeixen després que l'Aràbia Saudita hagi pujat els preus de les vendes de cru al juliol.

Així, ha elevat el preu oficial de venda (OSP) del seu cru lleuger àrab a Àsia fins a una prima de 6,50 dòlars enfront de la mitjana de les referències d'Oman i Dubai, des d'una prima de 4,40 dòlars al juny, segons va informar diumenge el productor estatal de petroli Aramco.

L'OSP del juliol és la més alta des del maig, quan els preus van assolir màxims històrics a causa de la preocupació per la interrupció dels subministraments de Rússia enmig de les sancions per la seva invasió d'Ucraïna.

La pujada de preus es va produir malgrat la decisió adoptada a la setmana passada per l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, anomenats conjuntament OPEP+, d'augmentar la producció al juliol i l'agost en 648.000 barrils diaris, és a dir, un 50% més del previst.

L'Iraq va dir divendres que té previst augmentar la producció a 4,58 milions de barrils diaris al juliol.

Els productors de petroli estan "fent fenc mentre brilla el sol", va dir Avtar Sandu, gerent de matèries primeres de Phillip Futures a Singapur, en declaracions a Reuters. Sandu va afegir que s'espera que la demanda de conducció d'estiu dels Estats Units i la disminució dels bloquejos de Covid-19 a la Xina mantinguin els alts preus.

La mesura de l'OPEP+ d'avançar l'augment de la producció es considera poc probable que satisfaci la demanda, ja que l'assignació més gran es reparteix entre tots els membres, incloent-hi Rússia, que s'enfronta a sancions.

Noticias relacionadas

contador