• Controla una cartera de 4,95 milions d'accions d'Indra, que suposen el 2,806% del capital
  • I també 704.190 CFDs (contractes per diferència), que suposen el 0,399% del capital
fernando abril martorell indra
Archivo

Allianz Global Investors, la plataforma global d'inversió de l'asseguradora alemanya Allianz, ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) una participació del 3,205% en el capital d'Indra, empresa tecnològica espanyola que forma part de l'IBEX 35.

  • 20,38€
  • 1,29%

Aquesta participació s'articula a través d'una cartera de 4,95 milions d'accions d'Indra, que suposen el 2,806% del capital, i de 704.190 CFDs (contractes per diferència), que suposen el 0,399% del capital. Els CFDs, instruments financers derivats, són utilitzats per grans inversors com Allianz Global Investors per cobrir la seva posició principal de possibles caigudes en el preu de les accions.

La comunicació d'Allianz Global Investors es produeix després d'haver superat el 3% del capital, establert per la CNMV com a límit mínim per comunicar una participació accionarial en una companyia cotitzada espanyola. Per tant, s'interpreta que l'entrada d'Allianz al capital d'Indra té vocació de permanència a llarg termini. Les accions d'Indra pugen un 0,8%, fins a 12,96 euros.

Allianz Global Investors, amb seu a la ciutat alemanya de Frankfurt, epicentre financer del país germànic on té la seu el Banc Central Europeu, explica que la participació en Indra es distribueix a través de diversos dels seus fons d'inversió.

Amb la seva entrada al capital d'Indra, Allianz Global Investors s'uneix a altres inversors com la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), màxim accionista amb el 18,75% del capital, Corporació Financera Alba (Banca March), que controla l’11,3%, el fons FMR (9%), el fons sobirà de Noruega, Norges Bank (3,48%) i altres fons com Schroders (3,44%) i T. Rowe Price (3,22%).

Noticias relacionadas

contador