les etats unis et taiwan vont lancer des negociations commerciales formelles

Un general de la força aèria dels Estats Units (EUA) va predir que el país nord-americà i la Xina aniran a la guerra probablement el 2025 amb motiu de la situació de Taiwan, a causa d'una sèrie de circumstàncies que encoratjarien el president xinès, Xi Jinping, segons un memoràndum privat que va enviar els seus principals comandants i al qual ha tingut accés NBC.

“Espero estar equivocat. El meu instint em diu que lluitarem el 2025”, va escriure el general Mike Minihan, cap del Comando de Mobilitat Aèria dels EUA.

El motiu d'aquesta previsió rau, principalment, a les eleccions presidencials que Taiwan celebrarà el 2024, i que, segons la versió de Minihan, reforçarien la possibilitat d'un conflicte bèl·lic.

"Xi va assegurar el seu tercer mandat (com a secretari general del Partit Comunista) i va establir el seu consell de guerra l'octubre del 2022. Les eleccions presidencials de Taiwan són el 2024 i donaran una raó a Xi", va afegir el general, que, a més, va subratllar que els Estats Units triaran el seu proper president el mateix any, cosa que provocaria una "Amèrica distreta".

Segons Minihan, "l'equip de Xi, la raó i l'oportunitat estan tots alineats per al 2025", per la qual cosa ha adoptat una de les versions més pessimistes expressades fins ara en relació amb el conflicte sobre Taiwan.

La previsió d'aquest general s'ha conegut una setmana abans que el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, comenci la visita a la Xina.

Un funcionari de Defensa nord-americà va dir que les paraules de Minihan no representaven l'opinió del departament sobre la Xina.

contador