trump-promet-de-nouvelles-sanctions-a-l-iran

Donald Trump ha tornat a redoblar el seu atac contra la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), a la qual considera el seu "principal problema" econòmic per la seva "incapacitat" per admetre que es va equivocar en pujar els tipus quatre vegades l'any passat.

"Tres bancs centrals més van reduir les taxes. El nostre problema no és la Xina: som més forts que mai, els diners està arribant als Estats Units, mentre que la Xina està perdent companyies per milers a altres països, i la seva moneda està sota setge", ha comentat a Twitter el dirigent.

"El nostre problema és una Reserva Federal que és massa orgullosa per admetre el seu error d'actuar massa ràpid i forçar massa. Han de reduir més els tipus i més ràpid, i detenir el seu ridícul ajust quantitatiu ARA", ha afegit el mandatari.

Com a colofó, Trump ha assenyalat que "La corba de rendiment està en un marge massa ampli i no hi ha inflació! La incompetència és una cosa terrible de veure, especialment quan les coses es poden solucionar molt fàcilment. 'GUANYAREM de tota manera, però seria molt més fàcil si la Fed entengués que estem competint contra altres països, tots els quals volen fer-ho bé a la nostra costa."

Aquesta nova ronda de crítiques al banc central, presidit per Jerome Powell (que va ser nomenat per Trump, però que s'ha convertit en un dels seus blancs preferits), posa de manifest que el president no ha tingut en compte per res les crítiques que han realitzat els quatre expresidents vius de la Fed (Volcker, Greenspan, Bernanke i Yellen) per la seva pressió pública contra la institució monetària.

"Com expresidents de la junta de governadors del sistema de la Reserva Federal, estem units en la convicció que s'ha de permetre que la Fed i el seu president actuïn de manera independent i en el millor interès de l'economia, lliures de pressions polítiques a curt termini i, en particular, sense l'amenaça de destitució per raons polítiques", han sostingut els quatre exbanqueros en un article publicat aquest dimarts per The Wall Street Journal.

"Quan finalitzi el mandat de quatre anys del president actual (de la Fed), el president tindrà l'oportunitat de tornar a nomenar o triar algú nou", han recordat, expressant la seva confiança que la decisió, que haurà de ser ratificada pel Senat, es basi en la competència i integritat del candidat potencial, no en lleialtat política.

"És fonamental preservar la capacitat de la Fed de prendre decisions en funció dels millors interessos per a la nació, no per a un petit grup de polítics", han afirmat els quatre de manera contundent. No obstant això, com proven aquests últims comentaris, Trump no ha tingut en compte les seves paraules.

contador