fed-jerome-powell-reserve-federale

"L'economia dels EUA, igual que altres economies avançades de tot el món, enfronta a alguns desafiaments a més llarg termini, com el baix creixement, la baixa inflació i els baixos tipus d'interès".

Són les paraules de Jerome Powell, president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), durant el seu discurs de benvinguda en una trobada monetària organitzada per la Fed de Kansas City per revisar la política del banc central nord-americà.

"Preus baixos poden ser bons, però quan la inflació i, en conseqüència, les taxes d'interès són massa baixes, la Fed i altres bancs centrals tenen menys espai per reduir els tipus i donar suport a l'economia durant les recessions", ha explicat Powell.

Per això, l'organisme està revisant estratègies per assolir de manera simètrica i sostenible una inflació del 2%. "Fer-ho ajudaria a evitar que les expectatives d'inflació entre els consumidors, les empreses i els inversors caiguin massa, com semblen haver-ho fet en diverses economies avançades", ha asseverat el banquer central.

"Les expectatives més fermament ancorades, en un cercle virtuós, ajudarien a mantenir la inflació real al voltant del nostre objectiu, preservar així la nostra capacitat de calibrar les taxes d'interès segons correspongui per complir el nostre mandat", ha afegit.

Per això, la Fed també està analitzant si les seves eines de política monetària existents seran adequades quan arribi la propera recessió. Finalment, està revisant si les seves pràctiques de comunicació es poden millorar per recolzar millor l'efectivitat de la seva política.

"Durant la reunió de juliol, els meus col·legues i jo vam començar a discutir el que hem après fins ara d'aquests esdeveniments. Vam continuar aquesta discussió durant la nostra reunió de setembre i ens queda molt per fer. Planegem informar públicament sobre les nostres conclusions durant el primer semestre de l' any que ve", ha conclòs Powell.

Durant una trobada econòmica en què va participar aquest dimarts, el dirigent va anunciar que "la Fed augmentarà aviat el seu balanç" per evitar les tensions de liquiditat que s'han produït al mercat monetari dels EUA. No obstant això, va deixar clar que "això no és una nova QE", en al·lusió als programes de compres d'actius aplicats durant els últims anys per l'organisme per impulsar el creixement.

Noticias relacionadas

contador