• El cru ha augmentat guanys a la part final i ha estat el gran catalitzador del mercat
  • La Xina ha cremat l'11% de les seves reserves durant l'últim any per defensar la cotització del iuan
  • Abengoa ha estat protagonista després de tancar l'acord de reestructuració amb els seus creditors
Ibex 35 bolsa

L'IBEX tanca la jornada amb pujades del 0,70%, fins als 8.719,50 punts. El selectiu espanyol, en línia amb la resta d'índexs europeus, ha tancat en els màxims de la sessió, animat per la pujada que ha registrat el preu del petroli en l'última part del dia. I és que el comportament del preu del cru, en una jornada sense grans referències econòmiques i empresarials a Espanya i Europa, ha estat un dels principals catalitzadors per als inversors.

  • 10.854,70
  • -0,16%

El ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, Khalid al-Falih, ha assenyalat en un comunicat recollit per Reuters que els països membres de l'OPEP discutiran el proper mes a Algèria mesures per estabilitzar el mercat del petroli si és necessari. L'OPEP es reunirà en Algeria del 26 al 28 de setembre. Khalid al-Falih ha explicat que el rècord de producció d'Aràbia Saudita el mes passat, 10,7 milions de barrils diaris, es va deure a la major demanda dels seus clients.

EMPRESES: ACORD D'ABENGOA

Abengoa ha tancat el seu acord de rescat amb un grup d'inversos i un altre de creditors per 665 milions d'euros

Abengoa ha tancat el seu acord de rescat amb un grup d'inversors i un altre de creditors, incloent entitats bancàries i forquilles de bons emesos pel grup, per a la reestructuració del seu deute financer i la seva recapitalització, que suposarà una injecció de diners nous al grup d'uns 655 milions d'euros, segons ha informat la companyia aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El fabricant espanyol d'aerogeneradors Gamesa ha aconseguit superar els 20 euros durant la sessió d'aquest dijous i cotitza en nivells no vistos des de 2008. L'empresa segueix a l'espera de resoldre la seva fusió amb la divisió eòlica de Siemens i continua amb el camí alcista que va iniciar en 2012.

La pressió dels inversors curts o a la baixa sobre OHL no cessa. Les dues últimes dentellades consisteixen en la irrupció d'un nou fons, el vell conegut WorldQuant, i l'augment de la posició que ja tenia oberta Marshall Wace.

ECONOMIA: EGIPTE I LA XINA CENTREN L'ATENCIÓ

El Fons Monetari Internacional (FMI) prestarà assitència econòmica a Egipte per un import total de 12.000 milions de dòlars

El Fons Monetari Internacional (FMI) prestarà assistència econòmica a Egipte per un import total de 12.000 milions de dòlars (uns 10.700 milions d'euros), amb l'objectiu d'impulsar el creixement al país africà, així com retallar el seu dèficit i deute públic. L'organisme internacional recolza d'aquesta manera el programa de reformes econòmiques emprès pel Govern egipci.

Ha passat un any des que el Banc Popular de Xina (PBoC) va remoure els fonaments de les finances mundials. L'11 d'agost de 2015, va executar la major devaluació del iuan des dels anys 90 i va anunciar que, d'ara endavant, el seu tipus de canvi dependria més del mercat. Un any després, el món segueix molt pendent de la política canviària de Pequín. En l'últim any, Pequín ha “cremat” més d'un 11% de les seves reserves -més de 300.000 milions de dòlars- per defensar al iuan i des de mitjans del 2014, les seves reserves de divises estrangeres han baixat un 24%, fins als 3,2 bilions de dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA: BONES SENSACIONS

El que seria ideal seria que a la sessió de demà, el preu acabés saltant (en tancaments) per sobre dels 8.720 punts

"La penúltima sessió de la setmana ens deixa bones sensacions pel que es podria dir que el nostre Ibex 35 estaria començant a "apuntar el cap" per sobre de la directriu a la baixa que ve funcionant a la perfecció com a resistència des de fa 13 mesos. Ara bé, l'ideal seria que en la sessió de matí el preu acabés saltant (en tancaments) per sobre dels 8.720 punts i si pogués ser, amb una major filtre millor que millor", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"A més, no oblidem que aquest divendres és tancament setmanal, la qual cosa vol dir que demà tindrem una bona oportunitat per, de debò, intentar deixar enrere la directriu a la baixa que tant ens està costant superar. Sigui com sigui segueixo creient que la clau està en els 8.912 punts, els màxims de la sessió prebrexit, doncs només per sobre d'aquest màxim podrem dir que el 'efecte Brexit' ha passat a la història", conclou aquest expert.

contador