Ibex_Inversores

Guanys moderats per a l'IBEX-35 (+0,53%, fins a 9.332,60 punts) en una jornada dominada informativament pels resultats de Banco Santander i la constatació que Espanya finalment celebrarà noves eleccions generals el proper mes de juny. A falta d’un acord d'última hora, que en aquests moments sembla totalment improbable, ens queden per davant almenys dos mesos més d'incertesa política.

De moment, sembla que aquesta incertesa sobre el futur resultat electoral no és un inconvenient per als inversors, que han decidit comprar de manera moderada a Europa en una jornada que ha acabat amb suaus guanys als principals mercats de renda variable europeus.

RESULTATS DE BANCO SANTANDER, AENA, IBERDROLA I APPLE

El benefici de Banco Santander durant el primer trimestre va baixar un 5%, fins a 1.633 milions d'euros, encara que va superar la previsió del consens de 1.500 milions d'euros. Les accions de l’entitat han pujat un 1,5% durant la sessió.

Iberdrola, que ha pujat un 0,6%, també ha superat les previsions del consens en publicar uns guanys del 3,3% per al primer trimestre, fins a 868,7 milions d'euros. El consens esperava un benefici de 846 milions.

Per la seva banda, el gestor aeroportuari Aena (+1,7%) ha vist com el seu benefici es disparava un 140% respecte a l'any passat, fins a 29,2 milions d'euros. A més, ha registrat un fort creixement del trànsit a la xarxa d'aeroports del 14,4%, fins a 45,5 milions de passatgers. Les seves accions han liderat els guanys a l'IBEX.

Als Estats Units, destaquen les fortes pèrdues d’Apple després que la companyia hagi decebut amb els seus comptes trimestrals. Oppenheimer li ha retallat el consell de sobreponderar a mantenir, mentre que Citi li ha retallat la valoració de 130 a 115 dòlars.

SORTIDES A BORSA: FORTA CAIGUDA DE TELEPIZZA

A més, hem estat testimonis de la forta caiguda a borsa de Telepizza (-19%), després que la companyia hagi tornat a cotitzar després de deu anys. La segona principal sortida a borsa de l'any a Europa ha resultat un autèntic fiasco. I Dominion, filial de CIE Automotive, també ha registrat pèrdues del 5% en el seu debut a la borsa espanyola.

ECONOMIA: ARRIBA EL TORN DE LA RESERVA FEDERAL DELS ESTATS UNITS

Després del tancament dels mercats a Europa, arribarà el torn de la Reserva Federal dels Estats Units. «La Fed no mourà fitxa, aquesta vegada. És per això que el més rellevant d'aquesta reunió del FOMC serà el contingut del comunicat. És molt probable que la Fed no vulgui «tancar-se les portes» a una possible pujada de tipus al juny, encara que el mercat atorga una probabilitat molt baixa a aquest moviment, i considera clarament que la propera pujada de tipus oficials no arribarà fins a l’agost», expliquen a Link Securities.

«El més rellevant, per tant, serà com comunica la Fed les seves intencions. És per això que el que digui sobre l'estat de l'economia nord-americana serà determinant. Si la Fed diu que els riscos a la baixa han disminuït, els mercats interpretaran que la propera pujada de tipus pot ser a prop, la qual cosa generarà moviments tant en la renda fixa com en la variable, així com en el mercat de divises», conclouen aquests experts.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX: BON COMPORTAMENT, PERÒ...

«A poc a poc i sense fer gaire soroll, l’IBEX-35 continua allunyant-se de la zona de resistència, ara suport, que presenta en els màxims del mes de març (9.217 punts). De la sessió d'aquest dimecres cal destacar, sense cap tipus de dubte, el bon comportament de la «nau capitana», Banco Santander. Encara que els títols de l'entitat càntabra han tancat lluny dels màxims del dia, almenys cal destacar el fet que la companyia hagi estat capaç de marcar un nou màxim creixent per sobre dels del mes de març», explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

«En tot cas, continuem a l'expectativa de veure la reacció del selectiu espanyol en les properes sessions des de la important zona de resistència que presenta en el buit baixista de la sessió del 4 de gener, en el nivell de 9.545 punts. L'ideal seria que, en les dues sessions que ens queden per tancar la setmana, l'IBEX-35 fos capaç de tancar per sobre de 9.545 punts, per allò de tancar el buit baixista setmanal i mensual amb què vam començar l'any. Des dels mínims anuals (7.746 punts), l’índex espanyol acumula una pujada del 20%. D’altra banda, en còmput anual cau un 2,22%.»

contador