El nou desplom del petroli, la tensió geopolítica amb la disputa entre l'Aràbia Saudita a l'Iran i l'Orient Mitjà, i amb la prova amb una bomba d'hidrogen per part de Corea del Nord, així com les dades macro decebedores a la Xina, han format un còctel difícil de suportar per als mercats.

Els inversors han hagut de bregar des de primera hora amb les notícies negatives que han arribat des d'Àsia. D'una banda, les dades econòmiques, amb noves dades decebedores a la Xina, aquesta vegada al PMI compost i de serveis que elabora Caixin. Malgrat això, el Xangai Composite ha rebotat un 2,27%, encara que en l'ànim dels inversors encara pesa el desplom del 7% experimentat durant la primera sessió d'aquest 2016.


L'altra notícia no té res a veure amb el terreny econòmic. Corea del Nord ha anunciat que ha dut a terme una prova amb una bomba d'hidrogen miniaturitzada, poques hores després que es registrés un terratrèmol de magnitud 5,1 al nord del país. L'anunci ha provocat l'alarma entre la comunicat internacional i el Consell de Seguretat de l'ONU ha convocat una reunió d'urgència.

contador