ep economiabolsa- ibex 35anotacaida076 yalejalos 9500 puntos
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.041,20
  • 13,40
  • 0,12%

L'IBEX està en 'mode vacances', però aquest dimecres, de moment, ha avançat posicions. De fet, el selectiu espanyol ha pujat un 0,55% i ha assolit nous màxims l'any (9.555 punts). Durant aquesta jornada ha comptat amb les pujades de les acereres, en concret d'Arcelormittal que s'ha disparat un 4% i ja acumula l'abril una revaloració de l'11%. També ha estat una bona sessió per a la banca (especialment Sabadell) que s'ha anotat una pujada del 3%, però l'han acompanyat altres entitats com BBVA o Santander que han repuntat més d'un 1%. En la banda oposada ha destacat les caiguda del 2% en Acciona.

Els resultats segueixen sent el més rellevant d'aquestes últimes jornades. Avui són importants els de Pepsi i Morgan Stanley, que pugen més d'un 2% després d'uns beneficis i ingressos que han caigut menys del que s'esperava. Al tancament publicarà Alcoa a l'altre costat de l'Atlàntic. A Europa cal destacar les xifres d'Ericsson, (+4,7%) que ha superat previsions i porten la companyia a revalorar-se amb ganes i marcar màxims de quatre anys.

Netflix, per la seva banda, va publicar al tancament d'aquest dimarts uns resultats que van fer caure les seves accions moderadament al mercat 'after hours'. Seguint la tendència, baixaven en l'obertura de Wall Street d'aquest dimecres. El benefici per acció (BPA) de 76 centaus ha superat la previsió del consens, establerta en 58 centaus. El benefici net s'ha situat en 344 milions de dòlars, enfront dels 290 milions del primer trimestre del 2018. La companyia ha avançat un BPA de 55 centaus i un benefici de 249 milions, per sota del BPA de 99 centaus anticipat.

També a l'àmbit empresarial, aquest dimecres ha estat notícia a Espanya l'acord entre Santander i Crédit Agricole per combinar els seus negocis de dipositària i custòdia. El banc ha anunciat que l'acord li suposarà unes plusvàlues d'aproximadament 700 milions d'euros.

SORPRESA A LA XINA

La bona notícia avui ha arribat des de la Xina. La seva economia es va comportar millor del que s'esperava durant el primer trimestre, amb un creixement del PIB del 6,4% interanual, que ha superat les expectatives del consens del 6,3%. A més, la producció industrial es va expandir un 8,5% interanual el març, percentatge que va ser significativament superior a l'expectativa generalitzada del 5,9%. En contrast amb les dades de la Xina, les dades de la resta de la regió han resultat decebedors. Les exportacions japoneses i de Singapur es van contreure i la inflació va caure a Nova Zelanda. Amb tot, les borses asiàtiques tancaven, en general, amb pujades moderades.

I a nivell macro, aquest dimecres s'ha conegut que la inflació de la zona euro es va moderar a l'1,4% el març. I al Regne Unit, la inflació ha pujat un 0,2% el març, per sota del que s'esperava. Als EUA, el dèficit de la balança comercial ha baixat fins als 49.400 milions, per sota dels 53.500 milions que anticipava el consens. Falten per publicar-se els inventaris majoristes de febrer i el llibre beix de la Fed (Reserva Federal).

ANÀLISI TÈCNICA

"Intradia hem marcat aquest dimecres un nou màxim de l'any als 9.580 punts. I el de menys des del punt de vista dels gràfic és si es confirmen o no en preus de tancament. Més que res perquè, tret que ara ens girem clarament a la baixa, podent construir en aquest cas divergències baixistes, tenim un nou màxim creixent "ha explicat José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"I per tant seguim donant continuïtat a l'impecable successió de mínims i màxims creixents des dels mínims de finals de desembre. Anem a veure què ens espera en el tancament de l'espelma setmanal aquest dijous, sobretot perquè Inditex ha trencat a l'alça amb claredat i seria bo que si al final aquest moviment es confirma ho faci amb claredat, sense mitges tintes. i per això no hi ha res com el gràfic setmanal".

"Dir que al molt curt termini ara la següent resistència la trobem a la zona dels 9.720-9.750 punts, la part superior del canal alcista de curt termini. I com a suport, el mateix dels últims temps: els 9.360 punts", ha detallat.

contador