• Telefónica ha reduït el seu benefici un 42% fins el juny i cau un 4,52%
  • Els cinc valors amb més pes del selectiu han caigut aquesta jornada en la que només cinc títols han acabat en positiu
  • La resta de borses europees també han tancat en negatiu
bolsa madrid ibex

L'IBEX-35 no ha pogut mantenir els nivells que va aconseguir el dimecres per sobre dels 8.600 punts degut, sobretot, a la caiguda de Telefónica i dels bancs. El selectiu espanyol ha cedit un 2,10% fins als 8.479,20 punts. La teleco ha estat el segon valor amb major caiguda (-4,52%) després que hagi presentat els seus resultats en els quals informa que el seu benefici s'ha reduït un 42%.

  • 11.075,40
  • 1,70%
  • 4,14€
  • 1,10%

Este jueves, el índice de referencia de la bolsa española ha vivido su penúltima gran avalancha de resultados. Si la del miércoles tuvo efecto positivo en el selectivo, la de este jueves le ha lastrado, sobre todo, por los malos resultados de Telefónica. Sin embargo, el valor que más ha caído ha sido Grifols, un -5,13, que también ha presentado sus cuentas trimestrales.

Llegiu també: Telefónica redueix el seu benefici un 42% fins el juny per Llatinoamèrica i el Regne Unit

Els cinc valors amb més pes del selectiu han caigut aquesta jornada en la que només cinc títols han acabat en positiu

A l'altra banda de la moneda està Acerinox, que va presentar el dimecres els seus resultats després del tancament del mercat i va anar millor de l'esperat, que puja un 3,50% fins els 11,6 euros i Gamesa que ha avançat un 2,28% fins els 19,04 euros.

En la resta de mercats europeus, els resultats també han protagonitzat la jornada borsària. Totes les places del Vell Continent han tancat amb signe negatiu, encara que ha estat l'índex espanyol el que major caiguda ha registrat. Així, el CAC francès s'ha deixat un 0,59% amb Carrefour sent el fanalet vermell. El PSI de Portugal ha cedit un 0,58%, el FTSE 100 de Londres ha caigut un 0,44%; i el DAX alemany ha tancat amb una caiguda del 0,43%.

A l'hora del tancament de la borsa europea, Wall Street cotitzava en signe mixt un dia després del missatge de la Reserva Federal d'EUA (Fed) que ha decidit mantenir els tipus en el 0,25-0,5%. A més, el mercat nord-americà està digerint la mala dada del mercat laboral.

L'increment de peticions de subsidi per desocupació és de 14.000 sol·licituds fins a un total de 266.000, enfront de la xifra projectada pel consens d'analistes de 260.000. Wall Street es recolza en la pujada de Facebook i espera els resultats d'Amazon.com i Alphabet, la matriu de Google.

MALS RESULTATS PER TELEFÓNICA

En el plànol empresarial aquest dijous, la gran protagonista és Telefónica. La multinacional espanyola de telecomunicacions Telefónica ha presentat els seus resultats abans de l'obertura del mercat, amb una caiguda del benefici net del 42,1% en el primer semestre de l'any, fins a la xifra d'1.241 milions d'euros. El descens està provocat en gran mesura per l'evolució dels comptes a Regne Unit i a Brasil i la depreciació de les seves divises.

A més, les xifres del segon trimestre s'han quedat lleugerament per sota del previst pel mercat. Els analistes s'esperaven que la dada aconseguís els els 711 milions, però, entre abril i juny la companyia ha generat guanys nets per valor de 693 milions d'euros.

Telefónica ha presentat els seus resultats abans de l'obertura del mercat, amb una caiguda del benefici net del 42,1%

L'ATUR MARCA LA JORNADA MACROECONÓMICA

En el plànol macroeconòmic, s'han publicat les dades d'ocupació d'Espanya i Alemanya i la confiança del consumidor de la zona euro, la xifra del qual s'ha mantingut igual a l'anterior i a l'esperada, en el -7,9. En el cas espanyol, l'atur continua amb la seva senda de descensos. L'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dijous confirma que ja són 13 els trimestres consecutius en els quals s'ha reduït la desocupació.

En aquesta ocasió es ralenteix la creació de nous llocs de treball amb el fre dels sectors més afectats per la incertesa política, com són la construcció i la indústria. Per la seva banda, la taxa de desocupació d'Alemanya ha estat del 6,1%, igual a la dada esperada que a la xifra de juny.

D'altra banda, Luis de Guindos, el ministre d'economia en funcions, ha descartat noves retallades socials per complir amb l'objectiu de dèficit si el PP aconseguís formar Govern. Així mateix, s'ha mostrat convençut que la taxa d'atur se situarà per a finals d'any 'clarament per sota dle 20%'.

ANÀLISI TÉCNICA

César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que "quan tot semblava disposat per veure una continuació de les pujades fins al nivell dels 8.885 punts apareixen els resultats de Telefónica i arrosseguen el mercat als nivells de les últimes setmanes que tant li va costar superar".

Així, apunta que la cotització del selectiu es gira i "mirem amb preocupació el suport dels 8.426 punts". Per això, afegeix, que s'ha de tenir cura "amb l'abandonament d'aquest nivell de preus ja que ens faria pensar en el final del rebot i una més que probable volta al nivell dels 7.857 punts".

Finalment, assegura, que mentre no perdi aquest nivell de preus "seguirem tenint l'esperança de veure una continuació del repunt del curt termini fins al nivell dels 8.885 punts, nivells on es troba la mitjana de 200 sessions".

contador