Santander_Bolsa

L'IBEX tanca la sessió amb fortíssimes pujades del 3,21% i una cotització de 8.820,70 punts gràcies a l'excel·lent jornada que han viscut els bancs espanyols, amb Banco Santander al capdavant dels guanys. D’altra banda, les companyies relacionades amb les matèries primeres també han tingut una jornada molt positiva, especialment ArcelorMittal i Repsol. Pel que fa a l’aspecte tècnic, el selectiu espanyol ha superat resistències de curt termini i tot indica que pot continuar guanyant posicions en les properes sessions.

La jornada ha començat de manera positiva gràcies al tancament alcista de Wall Street i a les dades econòmiques positives que han arribat de la Xina. Per exemple, les exportacions del gegant asiàtic van superar les previsions el mes de març, ja que van pujar més del que s'esperava. I la dada d'importacions posa de manifest un descens menys important del que anticipava el consens.

A Espanya, s'ha sabut que la inflació interanual es va situar al març en el -0,8%, després de pujar 6 dècimes el mes passat, una dada que és conforme a les previsions.

EMPRESES: SANTANDER ES DISPARA A L'IBEX

Els experts de Citigroup han reiterat el seu consell de compra per a Banco Santander i li han elevat el preu objectiu de 5,0 a 5,1 euros per acció. Els títols de l'entitat s'han disparat durant la sessió i han estat un dels motors de l'IBEX. Altres bancs com Banc Sabadell, Banco Popular, Bankia i BBVA també han registrat forts guanys.

Una altra empresa que ha pujat amb moltíssima força ha estat ArcelorMittal, després de les dades positives de la Xina i després de rebre un consell positiu de Credit Suisse. El banc suís ha elevat la seva recomanació per a la companyia de mantenir a sobreponderar i n’ha millorat la valoració un 25%, fins a 6,60 euros per acció.

El banc més gran dels Estats Units per volum d'actius, JPMorgan Chase, ha presentat els seus resultats del primer trimestre, amb una caiguda del 6,7% del benefici, fins a 5.520 milions de dòlars, i un empitjorament de les dades de la banca d'inversió. No obstant això, les xifres se situen per sobre de les expectatives i les accions de l’entitat pugen més d'un 3% després de l'obertura de Wall Street.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX: PRIMER SENYAL DE FORTALESA

«Per fi l'IBEX-35 mostra un primer senyal de fortalesa després d'aconseguir tancar (o, el que és el mateix, anul·lar) els dos últims buits baixistes que va deixar durant l'últim moviment correctiu. El segon buit baixista es trobava en el nivell de 8.723 punts, i en l'equador de la setmana el preu hi ha tancat per damunt», explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

«Arribats fins aquí, ara la zona de suport més immediata la tenim en el buit alcista de la sessió d'aquest dimecres (8.546 punts); com a zona de resistència, ja no en trobem cap de realment important fins als màxims del mes de març, de 9.217 punts. L'única cosa que no m'agrada de la sessió és que, principalment en els índexs europeus, s'observen importants buits alcistes.

»És cert que no tots els buits s'emplenen o es tanquen, però l'experiència em diu que sí que ho fan la gran majoria, la qual cosa deixa les portes obertes a la possibilitat que en els propers dies els índexs puguin fer un pas enrere per emplenar-los.

»En tot cas, sàpiguen que la clau de tot plegat la tenim en els màxims del mes de març, coincidint amb les importants resistències que presenten títols directors com Banco Santander i Telefónica en els buits setmanals i mensuals de 4,50 i 10,24 euros, respectivament», conclou Rodríguez.

contador