• Noruega supera el 3% del capital de la cadena de supermercats DIA
  • El fons nòrdic té dos terços de la seva participació en préstec

El fons sobirà de Noruega ha superat el control sobre el 3% de la cadena de supermercats DIA, una participació valorada en uns 105 milions d'euros. No obstant això, l'inversor nòrdic no esperava res de bo a la companyia i ha elevat el seu préstec d'accions a altres inversors -presumiblement, baixistes- fins al 2% o dos terços de la seva participació actual.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

Altres grans inversors també han mogut fitxa de forma recent en DIA. La gestora americana BlackRock va elevar la setmana passada al 6,581% la seva posició en la companyia des del 5% que tenia a principis del mes d'abril (5,005%), ostenta un 3,584%, equivalent a 22,30 milions d'accions, de forma directa, més un 2,997% a través d'instruments financers.

DIA s'ha convertit en el gran misteri de la borsa espanyola. Els inversors baixistes han acumulat posicions rècord del 23,6% del capital, és a dir, que una de cada cinc accions de DIA es troba en mans dels curts. El nivell de posicions curtes s'ha elevat des del gener en gairebé deu punts.

En el seu context, aquest percentatge supera el 20% dels principals accionistes institucionals (Baillie Gifford, Blackrock i Blackcreek) registrats a la CNMV com a part del capital estable de l'empresa. Precisament, el préstec de valors d'inversors com Norges Bank -que cedeixen temporalment els seus títols a canvi d'un lloguer- és el motiu pel qual els hedge funds s'estan encebant amb el valor en previsió que caigui la cotització.


La cadena de supermercats està controlada, entre d'altres, per Baillie Gifford, que ostenta el 10,028% del capital, seguit de BlackRock que continua com a segon accionista de la companyia amb un 6,581%, Black Creek, amb un 5,025%, Morgan Stanley, amb un 4,132%, i LSV Asset Management, amb un 3,003%.

contador