• Actualment, manté en préstec el 0,317% del capital de l'operadora de telecomunicacions
  • En conjunt, ha retallat la seva participació en el capital fins al 5,474% des del 5,565%
jose_maria_alvarez-pallete
José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica

El fons d'inversió nord-americà Blackrock s'ha reduït de manera considerable el nombre d'accions de Telefónica prestades als inversors baixistes, que havia elevat de manera considerable abans de la presentació de resultats del primer trimestre de l'operadora de telecomunicacions.

  • 4,32€
  • -0,35%

En concret, segons l'última comunicació enviada per Blackrock a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el fons ha reduït el nombre d'accions prestades de Telefónica fins 15.940.000 de títols des dels anteriors 53 milions, comunicats el passat 10 de maig.

No obstant això, les gairebé 16 milions d'accions de Telefónica que manté en préstec Blackrock són més del doble que els 7.190.000 que mantenia prestades abans dels resultats de l'operadora i des del mes de novembre.

En conjunt, Blackrock ha retallat la seva participació en el capital fins al 5,474% des del 5,565%. Es manté com a tercer màxim accionista, per darrere de BBVA (6,96%) i Société Générale (5,77%) i per davant de La Caixa (5,25%).

Telefónica va presentar els seus resultats l’11 de maig i va tancar la sessió amb pèrdues del 4%, de manera que els inversors baixistes van encertar de ple amb la seva estratègia. L'operativa dels 'curts' consisteix a demanar prestades les accions, vendre-les i esperar que caiguin, per recomprar per un preu menor. El seu benefici brut és la caiguda de l'acció, del qual cal descomptar les comissions de totes aquestes operacions.

Per exemple, si un inversor va demanar prestades 10 milions d'accions de Telefónica abans dels resultats, les va poder vendre el 10 de maig a 10,45 euros i les va poder recomprar al dia següent a 10 euros, obtenint com a benefici brut 0,45 euros per acció (4,5 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador