dl svb silicon valley bank logo collapse us usa united states of america california technology lender logo 1
Sharecast graphic / Josh White

El Departament de Justícia dels Estats Units i la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) estan investigant el col·lapse de Silicon Valley Bank (SVB), segons una informació de The Wall Street Journal elaborada amb fonts properes al assumpte.

Segons aquestes fonts, les investigacions es troben a les fases preliminars i és possible que no condueixin a càrrecs o acusacions d'irregularitats. Les dues institucions examinen les vendes d'accions que els funcionaris 'SVB van fer dies abans de la fallida del banc.

La SEC va llançar dilluns un comunicat en què afirmava que investigarien qualsevol entitat que pogués cometre "violacions de les lleis federals de valors", encara que sense nomenar-ne cap en concret.

"En temps de més volatilitat i incertesa, nosaltres a la SEC estem particularment enfocats a monitoritzar l'estabilitat del mercat i identificar i enjudiciar qualsevol forma de mala conducta que pugui amenaçar els inversors, la formació de capital o els mercats en general. Sense parlar amb cap entitat individual o persona, investigarem i emprendrem accions de compliment si trobem violacions de les lleis federals de valors", va destacar la SEC.

A més, la Reserva Federal va anunciar dilluns que el vicepresident de supervisió, Michael S. Barr, està liderant una "revisió de la supervisió i regulació de Silicon Valley Bank, tenint en compte la seva fallida". La revisió es farà pública l'1 de maig.

"Necessitem tenir humilitat i fer una revisió acurada i exhaustiva de com supervisem i regulem aquesta empresa, i què hem d'aprendre d'aquesta experiència", ha destacat Barr.

Noticias relacionadas

contador