eeuucbdinero11

El deflactor de consum privat PCE als Estats Units ha repuntat a l'agost fins al 3,5% en taxa interanual, després de tancar el juliol al 3,4%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del Departament de Comerç nord-americà . Pel que fa a la inflació subjacent, ha caigut fins al 3,9%, quatre dècimes per sota del registre del mes anterior. Els dos moviments s'han ubicat en línia amb el que esperava el consens.

En termes mensuals, l'avanç ha estat del 0,4% per a l'índex general, xifra que implica una acceleració des del 0,2% al qual va créixer el juliol. La taxa subjacent, per part seva, ha moderat el seu avanç fins al 0,1%, després de pujar un 0,2% al mes anterior. L'agost, els preus dels aliments van augmentar un 0,2%, mentre que l'índex de l'energia es va incrementar un 6,1%.

Els béns es van encarir un 0,8% al vuitè mes de l'any, mentre que el cost dels serveis va créixer un 0,2%. A la comparativa interanual, s'ha registrat un ascens del 0,7% per als béns, i un augment del 4,9% en el cas dels serveis.

A més, els ingressos personals van pujar un 0,4% (87.600 milions de dòlars) l'agost i els ingressos personals disponibles van augmentar un 0,2% (46.600 milions de dòlars). Per la seva banda, les despeses de consum personal van enfilar-se un 0,4% (83.600 milions de dòlars).

Des d'Oxford Economics asseguren que "l'augment dels preus de la benzina va significar que els ingressos reals disponibles van caure per segon mes consecutiu", i anticipen "una desacceleració més pronunciada al creixement del consum en el futur", ja que veuen probable "que els consumidors augmentin l'estalvi preventiu a mesura que es desaccelera el mercat laboral".

"Encara no és clar quant de temps li queda a l'impuls de l'excés d'estalvi, però esperem que una desacceleració del mercat laboral afecti el creixement dels ingressos i impulsi l'estalvi precautori, cosa que afectarà el creixement del consum als propers mesos", afegeixen.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics subratllen que "la Reserva Federal ja ha admès que la desinflació de béns bàsics i rendes està en marxa, i aviat haurà de reconèixer la millora en els serveis bàsics exlloguers, preparant l'escenari per a retallades de taxes el proper any".

"Creiem que han acabat de pujar, encara que els propers mesos podrien generar majors augments intermensuals del PCE bàsic, gràcies a un repunt temporal dels preus dels vehicles usats i a la transmissió del salt dels preus del petroli", conclouen.

Noticias relacionadas

contador