consumidorescbeuropeos

L'Índex de Confiança del Consumidor dels Estats Units ha caigut al novembre fins als 100,2 des dels 102,2 punts registrats a l'octubre i lleugerament per sobre del que anticipava el consens, 100. La dada ha estat publicada aquest dimarts per The Conference Board estatunidenc i suposa un retrocés que se suma al descens registrat a l'octubre.

L'índex de situació actual, basat en l'avaluació dels consumidors de les condicions comercials i laborals actuals, va disminuir fins a 137,4 des de 138,7 el mes passat. L'índex d'expectatives, basat en les perspectives a curt termini dels consumidors sobre les condicions d'ingressos, negocis i mercat laboral, va disminuir fins a 75,4 des de 77,9.

"La confiança del consumidor va tornar a caure al novembre, molt probablement impulsada pel recent augment dels preus de la gasolina”, ha assegurat Lynn Franco, directora sènior d'Indicadors Econòmics de The Conference Board. “L'índex de situació actual es va moderar encara més i continua suggerint que l'economia ha perdut impuls a mesura que l'any acaba. Les expectatives dels consumidors pel que fa a les perspectives a curt termini es van mantenir ombrívoles. que la probabilitat d'una recessió continua sent elevada”.

“Les expectatives d'inflació van augmentar al nivell més alt des del juliol, amb els preus de la gasolina i els aliments com els principals culpables. Les intencions de comprar cases, automòbils i electrodomèstics cars es van refredar. La combinació d'augments de la inflació i les taxes d'interès continuarà plantejant desafiaments per a la confiança i el creixement econòmic fins al començament del 2023”, ha afegit.

L'avaluació dels consumidors sobre les condicions comercials actuals va ser mixta al novembre. El 18,2% dels consumidors va dir que les condicions comercials eren "bones", enfront del 17,7% del mes passat. D'altra banda, més consumidors, 26,7%, van dir que les condicions comercials eren "dolentes", enfront del 24,0%.

La valoració del mercat laboral per part dels consumidors va ser una mica més favorable. El 45,8% va dir que les feines eren "abundants", en augment des del 44,8% d'octubre. El 13% dels consumidors va dir que les feines eren "difícils d'aconseguir", sense canvis des del mes passat.

Els analistes d'Oxford Economics assenyalen que "l'índex de confiança ha revertit amb escreix el gran guany del setembre, però es manté per sobre del mínim recent de 95,3 al juliol", i afegeixen que "les preocupacions sobre la inflació continuen sent elevades, mentre que el deteriorament de les perspectives financeres a curt termini continua sent una preocupació enorme per als consumidors”.

"El pessimisme més gran dels consumidors és coherent amb la nostra opinió que la despesa dels consumidors i l'economia en general estan reduint-se a un camí de creixement molt més lent enmig d'una alta inflació, el ràpid augment de les taxes d'interès i la volatilitat del mercat financer", han subratllat.

Des de Pantheon Macroeconomics destaquen que "la confiança dels consumidors està còmodament per sobre del mínim de l'estiu", i pronostiquen que "el creixement del consum real augmentarà aproximadament un 3-1/2% anualitzat el quart trimestre, enfront de l'1,4 % del tercer trimestre, però probablement es moderarà el 2023 a mesura que disminueixin els estalvis de les llars i el mercat laboral es debiliti considerablement”.

Noticias relacionadas

contador