• No creu que la fortalesa del mercat laboral provoqui pressions inflacionistes
  • El creixement pot sorprendre a l'alça si augmenta la inversió empresarial
bullard

El president de la Reserva Federal de St Louis, James Bullard, ha comentat aquest dimarts que la inflació es mantindrà sota control i que la seva previsió és que se situï durant el 2018 en línia amb l'objectiu de la Fed, establert al 2%. En la seva opinió, la fortalesa del mercat laboral no produirà pressions inflacionistes destacades.

En un discurs publicat aquest dimarts sobre previsions econòmiques pel 2018, Bullard, que presideix la Fed de St. Louis des de 2008, ha comentat que malgrat el creixement econòmic i la bona salut del mercat laboral, la inflació es manté baixa.

"No és probable que la fortalesa contínua del mercat laboral es traslladi a una major inflació significativa perquè els efectes de la corba de Phillips són dèbils". No obstant això, ha afegit que "les expectatives d'inflació s'han situat més en línia amb l'objectiu de la Fed del 2%".

"Adverteixo en contra d'interpretar les bones notícies del mercat laboral com la traducció directa a una major inflació", ha destacat. En la seva opinió, "la relació empírica entre aquestes variables s'ha trencat durant els últims anys i pot ser propera a zero".

Wall Street va tancar dilluns amb la caiguda més gran des de 2011 perquè alguns inversors consideren que un repunt de la inflació obligarà la Fed a endurir la seva política monetària més ràpidament del que s'esperava, però Bullard no comparteix aquesta teoria.

Sobre l'economia nord-americana, ha assenyalat que el creixement econòmic va sorprendre a l'alça el 2017 amb taxes del 2,5%, però que la seva previsió és que torni a nivells del 2% durant aquest any i el 2019. Tot i això, ha afegit que si la reforma fiscal estimula la inversió empresarial fins a la seva mitjana històrica, llavors el creixement pot ser més gran del que s'esperava. "Un boom de la inversió no és el meu escenari base, però vigilo aquest factor molt a prop", ha dit el banquer central.

Noticias relacionadas

contador