rosneft, oil, gas, pipeline

Els preus dels combustibles estan pujant, ja que gran part d'un dels majors oleoductes dels Estats Units segueix tancat després d'un atac de ciberseguretat.

Els futurs de la gasolina avancen un 2%, mentre que els del gasoil de calefacció repunten un 1,2%. Els futurs del cru Brent i del West Texas es revaloren un 0,6%.

La Casa Blanca està treballant estretament amb el principal operador d'oleoductes de combustible dels Estats Units, Colonial Pipeline, per ajudar a recuperar-se d'un atac de ransomware que va obligar l'empresa a tancar una xarxa de combustible crítica que proveeix als estats de l'est.

L'atac és un dels plans de rescat digital més pertorbadors dels que es té notícia, informa Reuters, i ha suscitat crides dels legisladors nord-americans perquè es reforcin les proteccions de les infraestructures energètiques crítiques dels Estats Units enfront dels atacs de pirates informàtics.

La secretària de Comerç, Gina Raimondo, va dir que la reparació de l'oleoducte és una prioritat per al Govern de Biden i que Washington està treballant per evitar interrupcions més greus del subministrament de combustible ajudant a Colonial a reiniciar el més ràpidament possible la seva xarxa d'oleoductes de més de 8.850 km. des de Texas fins a Nova Jersey.

"Estem restablint el servei en altres línies laterals i tornarem a posar en marxa tot el nostre sistema només quan creguem que és segur fer-ho i complint plenament amb l'aprovació de totes les normes federals", va dir l'empresa en un comunicat.

La rapidesa amb la qual es restableix el servei de l'oleoducte segueix sent el factor crucial a vigilar. Tot i que els dipòsits solen tenir uns dies de subministrament de combustible emmagatzemat, una interrupció perllongada podria provocar un augment dels preus del combustible.

Colonial Pipeline, que opera el major oleoducte que transporta combustible des de la costa de 'Golf fins al nord-est, "va detenir totes les operacions de l'oleoducte" divendres a la nit com a mesura després del ciberatac.

contador