• La pujada de l''or negre' és una mala notícia per a l'economia espanyola
cbpetroleo8163g

El preu del petroli Brent, de referència a Europa, puja més de l'1% i supera els 65 dòlars per primera vegada des de juny de 2015.

  • 86,09$
  • -0,19%

El cru continua amb la seva escalada dels últims sis mesos, aquest cop impulsat pel tancament d'un important oleoducte al Mar del Nord, a causa del seu mal estat de conservació. En concret, l'oleoducte denominat Forties, el més gran del Regne Unit amb una capacitat de 450.000 barrils diaris, estarà tancat durant diverses setmanes fins que sigui reparat.

La pujada del cru és una mala notícia per a l'economia espanyola, perquè Espanya ha d'importar tot el petroli que consumeix. Per tant, com més alt és el seu preu, més gran és la factura energètica que paga l'economia espanyola, en general, i les empreses i les llars, en particular.

En aquest sentit, els preus actuals representen un desafiament per a les previsions del Govern. I això que ja va ajustar les seves xifres. Al Pla Pressupostari remès a Brussel·les a mitjans d'octubre, l'Executiu de Mariano Rajoy va elevar la seva previsió per al cru dins dels supòsits bàsics amb els quals configura el seu quadre macroeconòmic. Si al maig manejava un preu mitjà de 53,2 dòlars per al Brent el 2018, ara treballa amb un altre de 54,8 dòlars, molt per sota dels preus actuals.

Per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que el Brent pot dirigir-se cap a la resistència dels 70 dòlars. El cru acumula un rebot superior al 50% des que va marcar mínims a l'estiu a nivells de 43 dòlars.

Noticias relacionadas

contador