petroleocbdolar

El petroli cau bruscament. El barril West Texas s'enfonsa més d'un 7% (96,62 dòlars), mentre que el Brent, de referència a Europa, baixa un 6,6% (99,74 dòlars).

La fortalesa del dòlar enfront de l'euro, que aquest dimarts ha arribat a la paritat, ha portat els mercats a entreveure un augment dels tipus d'interès i els temors d'una recessió econòmica han començat a ser cada cop més grans.

El fet que la moneda nord-americana tingui més força pesa sobre el preu del petroli, ja que fa que la matèria primera, valorada en dòlars, sigui més cara per als tenidors d'altres monedes.

Les restriccions a la Xina davant de nous brots de Covid-19 també estan tenint conseqüències a l''or negre'. L'estricta política de Covid zero del gegant asiàtic, que torna a decretar confinaments massius en importants ciutats del seu territori, està afectant el cru. La Xina és el principal importador i davant dels tancaments de ciutats, la perspectiva de demanda s'ha tornat més feble.

L'avenç de la variant BA.5.2.1, altament infecciosa, preocupa no només el gegant asiàtic, sinó també la resta de mercats i economies, que temen que nous confinaments a la Xina llasten el creixement global i generin encara més estrès a les cadenes de subministrament.

Des de Washington, per part seva, han enviat un missatge a l'OPEP i han assenyalat que els membres de l'organització tenen capacitat per prendre "més mesures". Així ho ha afirmat Jake Sullivan, assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, que ha indicat que “hi ha capacitat per prendre més mesures”.

Aquestes declaracions s'han produït just abans del viatge de Joe Biden a l'Orient Mitjà. El president dels EUA es reunirà amb els líders del Golf i defensarà una producció més gran de petroli per part de l'OPEP.

Els Estats Units creuen que es pot fer més per ampliar la producció de cru, i així de clar ho ha dit només uns dies després de l'última reunió de l'OPEP+ (l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats), en què es va decidir mantenir l'augment de producció en 648.000 barrils diaris malgrat les dificultats que provoca la invasió russa d'Ucraïna i, per tant, les sancions imposades a Moscou, també sobre el petroli.

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, també és a Àsia per discutir les diferents formes d'enfortir les sancions contra Moscou, incloent-hi un límit de preu al petroli rus per limitar els guanys del país i ajudar a reduir els preus de la energia.

Noticias relacionadas

contador