• El barril de Brent, referència a Europa, puja un 1% fins als 75,60 dòlars
ep petroleo
ARCHIVO

El petroli puja un 1% aquest dilluns fins a tocar màxims de novembre de 2014. Els preus del cru estan sent el reflex de les preocupacions dels inversors, que a hores d'ara se centren a l'Iran i Veneçuela.

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,8% fins als 75,47 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als Estats Units, creix un 0,6% fins als 70,14 dòlars el barril.

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 1% fins als 75,60 dòlars

El 12 de maig s'acosta i els inversors segueixen a prop la decisió dels Estats Units sobre renovar o no les sancions contra l'Iran. El país presidit per Donald Trump té a la mà llastar el tercer major productor de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) en aquests moments. A això se suma la crisi econòmica, cada vegada de més calat, en sòl veneçolà.

Shannon Rivkin, de Rivkin Securities, assegura a 'CNBC' que els preus del petroli han pujat per la "creixent preocupació davant el col·lapse econòmic de Veneçuela i la seva indústria petroliera, a més de les possibles noves sancions contra l'Iran per part de l'Administració Trump".

La producció de cru veneçolana s'ha vist reduïda a la meitat des de principis de la dècada de l'any 2000, fins a 1,5 milions de barrils diaris. Una xifra producte de l'escassa inversió destinada pel país llatinoamericà a mantenir la seva indústria.

Greg McKenna, d’AxiTrader, destaca a 'CNBC' que "la gran notícia d'aquesta setmana serà l'acord nuclear de l'Iran, amb gran part del mercat esperant que Trump es retiri del pacte". El país iranià va tornar a emergir com un rellevant importador en el negoci del petroli el 2016, després que s'aixequessin les sancions internacionals per frenar el seu programa d'armament nuclear.

Noticias relacionadas

contador